donderdag 8 maart 2012

Thema kleuren week 1

28 februari 2012 - 2 maart 2012Op dinsdag zijn we gestart met het thema kleuren.
De juf had plots een rode neus en bijna alle kindjes hadden rode kleren aan! Het werd snel duidelijk dat het vandaag de rode dag was.
We starten met het bekijken van elkaars kledij. Daarna gingen met behulp van een liedje in de klas op zoek naar spulletjes in de kleur rood.

We begonnen ook te werken aan onze kleurenrups. Vandaag schilderden we met rode verf om het hoofd van de rups te maken.
We speelden met rode blokken en met de rode spulletjes van de kinderen.
Op het einde van de dag kregen we een rode neus!

Op woensdag was het de gele dag. Nu hadden we allemaal gele kleren aan! We gingen opnieuw op zoek in de klas naar gele spulletjes.
We maakten het tweede lijfje van onze rups. Hiervoor moesten we stukjes geel papier scheuren en op een blad kleven. Tenslotte keken we nog naar Tik Tak met vooral gele spulletjes.
En natuurlijk kregen we vandaag een gele neus!

Donderdag, de blauwe dag. We herhalen het ritueel van de voorbije dagen: we bekijken elkaars kledij en zoeken blauwe spulletjes in de klas.
We maakten het derde lijfje van onze rups: blauw froezelpapier in stukjes knippen en op een blad kleven. Wat wordt onze rups mooi!
Ook mochten we toveren met water en verf! We roerden met blauw papier in het water en dit water werd ook blauw!! wat waren we verwonderd!
We luisterden naar het verhaaltje van Jules die geel en blauw kiest.

Vrijdag komt juf Nele alleen in de namiddag, dus mochten we in de voormiddag bij juf Emilie blijven. In de namiddag herhaalden we nog eens het verhaaltje van Jules en gingen daarna zelf aan de slag met geel en blauw! We namen twee penselen in de hand en mochten de twee kleuren mengen met elkaar. Dit was reuzefijn! Dit werd dan ook het vierde en laatste stukje van onze rups.
Vandaag kregen we een groene neus!

Volgende week werken we verder rond het thema kleuren!

Geen opmerkingen: