vrijdag 9 maart 2012

Thema kleuren week 2

6 maart 2012 - 9 maart 2012


Maandag was het lokale verlofdag en mochten we een dagje thuis blijven!

Op dinsdag zijn we terug gestart met het thema kleuren.
Vandaag was het de oranje dag! We keken naar elkaars kleertjes en leerden een liedje over een kleurentovenaar.
Natuurlijk mochten we ook zelf toveren met de kleuren!
We mochten knikkerverven met rode en gele verf en .... het werd oranje! Wij vonden dit heel leuk! Het leek wel of de knikkers aan het dansen waren in de verf!
We bouwden blokken na volgens een kleurenpatroon en maakten tangrams met gekleurde blokjes. We speelden een spel van de bumbatrein, hierbij moesten we met de kleurendobbelsteen gooien en naar dezelfde kleur stappen.
We speelden nog een spelletje in de kring: juf Nele legde voorwerpen op een rij en wij moesten die voorwerpen naleggen en de kleur verwoorden.

Woensdag was het de paarse dag. We keken naar de paarse kleren van onze vriendjes. Vooral de meisjes waren heel enthousiast!
We zongen nogmaals het liedje van de kleurentovenaar, want vandaag gingen we toveren met rood en blauw! We schilderden ons blad met rood en blauw en dit werd ..... PAARS! Daarna mochten we met de achterkant van een penseel 'schrijven' in de verf en dit op muziek. Dit vonden wij heel leuk!
We speelden ook een nieuw spelletje met kleuren: gooien met de kleurendobbelsteen en het bolletje met dezelfde kleur op ons stokje schuiven tot alle bolletjes op waren.
Ooooh nee! Alle spullen waren door elkaar gevallen! We moesten juf Nele helpen om de spulletjes terug bij elkaar te leggen volgens kleur.

Donderdag was het een speciale dag, want we mochten onze lievelingskleur tonen in de klas. Nadat we hier uitgebreid over verteld hebben mochten we een tekening maken in onze lievelingskleuren.
Op het einde van de dag speelden we nog een muziekspelletje met sambaballen. De juf toonde een kleur en als we dezelfde kleur van sambabal hadden mochten we muziek maken! Goed kijken dus!

Vrijdagnamiddag hebben we lekkere, kleurrijke fruitsalade gemaakt! Dit was best moeilijk om het fruit in kleine stukjes te snijden! Maar het was heeeel lekker!
Bedankt lieve ouders voor het meebrengen van het fruit!

Het waren twee kleurrijke, leerrijke weken!

Volgende week werken we rond het sprookje: Goudlokje en de drie beren. Materiaal hierrond is steeds welkom!

Geen opmerkingen: