vrijdag 30 maart 2012

Kip en kuiken - Pasen (deel 1)

19 maart 2012 - 30 maart 2012De eerste week hebben we vooral gewerkt rond de kip en het kuiken. We hadden dan ook echt kuikentjes op bezoek in de klas!
Maandag moest juf Nele vervanging doen in het eerste leerjaar, dus mochten we een dagje bij juf Emilie blijven.

Op dinsdag zijn we naar de kippen gaan kijken op de speelweide. We keken wat de kippen allemaal deden, wat ze eten, hoe ze bewegen, hoe ze er uit zien enz. Er was ook een haan en het geluid van de haan konden wij heel goed nadoen!
De juf vertelde een verhaaltje over Dottie en haar eieren.

We mochten in de poppenhoek ook zorg dragen voor Dottie de kip en haar eitjes, wie weet kwam er dan wel een kuiken uit het ei!
We zijn ook begonnen aan onze paasmandjes voor volgende week!
We speelden een spel met gekleurde eieren. We moesten de eieren in het eierdoosje leggen bij de juiste kleur.
Ook mochten we met maïs spelen en mochten we de kippen eten geven door de bolletjes te tellen en iedere kip evenveel schepjes maïs te geven.
We leerden een liedje over haantje Ku en kipje Tok.

Woensdag hebben we onze paasboom versierd met allemaal kippen!
We bekeken onze kuikens eens van dichterbij en lieten ze eens lopen in ons zelfgemaakte kippenhok! Ook mochten we de kuikentjes eens heeel voorzichtig vasthouden. Sommige kinderen vonden dit niet zo prettig en bekeken de kuikentjes liever van ver :-)
We konden ook voelen aan voorwerpen die hard en zacht waren. We moesten dan verwoorden welke voorwerpen hard en welke voorwerpen er zacht waren.
We speelden een muziekspelletje: we moesten kakelen zoals een kip of piepen zoals een kuiken.

Op donderdag moest juf Nele plots juf Christa van het vierde leerjaar vervangen, dus zijn we terug een dagje bij juf Emilie gebleven. Hier hebben we een sierkip mogen bekijken!

Vrijdag hebben we lekkere eitjes gebakken! Mmmm we aten deze op met een lekkere boterham. Eerst bekeken we de eitjes eens vanbinnen en vanbuiten. We vergeleken ook een kippenei en een ei van een gans.
We mochten ook prenten uitknippen en deze daarna op een blad plakken in chronologische volgorde: kip legt een ei, kip broed op het nest, ei zegt KRAK, er komt een kuiken uit.
Vandaag namen we ook afscheid van onze kuikentjes, want ze gaan terug naar huis bij Imona!

Geen opmerkingen: