vrijdag 16 maart 2012

Thema 'Goudlokje en de drie beren'

12 maart 2012 - 16 maart 2012


Maandag leerden we het verhaaltje kennen van Goudlokje en de drie beren, maar de juf vertelde dit niet zomaar! Ze speelde het verhaaltje na met drie beren en een pop (Goudlokje). Daarna mochten we aanduiden welke beer de grootste, de middelgrootste en de kleinste was.
Daarna mochten we zelf een beer schilderen vertrekkend van een cirkel die de juf geschilderd had op ons blad.

In de poppenhoek mochten we het verhaaltje naspelen en konden we ons ook verkleden in een beer. Er waren puzzels van allerlei beren met kleertjes aan en ook van een grote beer, middelgrote beer en kleine beer.
We leerden ook nog een liedje over drie beren.
In de blokkenhoek mochten we grote torens en kleine torens bouwen en we mochten ook een huisje maken voor de beren. Dit deden jullie kapoenen heel goed!

Dinsdag herhaalden we het verhaaltje nog eens en de kleuters mochten helpen om het te vertellen, want de juf wist het niet meer zo goed.
We hebben ook een berenmasker gemaakt. Dit deden we door te tamponneren met een borsteltje, dit is het op en neer bewegen van de borstel zonder te wrijven. Als het masker droog was mochten we de oogjes uitprikken. Wij prikten allemaal gaatjes rond de ogen en de juf haalde de oogjes eruit. Bij sommige kapoenen lukte het helemaal zelf om de oogjes eruit te halen!
We rangschikten onze knuffels van groot naar klein. Ook keken we wie de grootste van de klas was en wie de kleinste, dit was soms moeilijk om te zien, maar onze juf hielp ons heel goed. We mochten dan ook in een lange trein staan van groot naar klein.
Op een blaadje mochten we de juiste spullen bij de juiste beer kleven: van groot naar klein.

Woensdag mochten we zelf het verhaal eens naspelen. Enkele kinderen mochten het uitbeelden en de andere kinderen keken aandachtig toe. Soms waren we een beetje verlegen, maar de juf hielp ons door de tekst luidop mee te zeggen.
We moesten Goudlokje krullen geven op het blad! Hiervoor moesten we eerst stroken geel papier knippen op de lijnen. Daarna moesten we die stroken rond een stift rollen zodat we een krul kregen, dit was best moeilijk! Tenslotte mochten we de krullen op het hoofd van Goudlokje kleven.
In de kring sorteerden we de spullen nog eens bij de juiste beer volgens grootte.

Donderdag hebben we lekkere berenpap gemaakt! Mmmm iedereen heeft zijn buikje kunnen rond eten!
In de namiddag zijn we ook gaan oefenen op de looppiste. We hebben één rondje gelopen voor 'de reis naar Barcelona' voor de sponsorloop dat volgende week doorgaat.

Vrijdag in de voormiddag zijn we rond 11u even naar de turnzaal gegaan. Hier hebben we een minuut stilte gehouden voor de kinderen van de busramp. Jullie kapoenen waren heel flink! We dachten even aan de kindjes die overleden waren en konden er nadien ook even over praten.
In de namiddag zijn we gaan kijken naar het toneeltje van de tweede kleuterklas, zij speelden het verhaaltje na van Goudlokje en de drie beren.

Het was een bereleuke week!

Volgende week leren we over de kip en het ei omdat Pasen al snel dichterbij komt...

Geen opmerkingen: