vrijdag 30 maart 2012

Kip en kuiken - Pasen (deel 2)

19 maart 2012 - 30 maart 2012Op maandag vertelde de juf het verhaal van Anna en de paashaas.
En natuurlijk gingen we zoals in het verhaaltje in de klas ook op zoek naar de paashaas, maar we vonden alleen maar paashaasoren! Zo konden we ons verkleden in echte paashazen!
We werkten deze week verder aan ons paasmandje.
Vandaag lagen er speciale eieren in de klas. Het waren chocolade eieren! We mochten proeven van witte chocolade, bruine chocolade en zwarte chocolade en we mochten dan ook vertellen welke chocolade wij het lekkerst vonden.

Dinsdag versierden we onze paasboom met plastieken eieren in allerlei verschillende kleuren. Wat was dat mooi! Nu is hij helemaal klaar!
In de bouwhoek mochten we bouwen met eierdozen. Dit was eens iets nieuws en de kinderen vonden het heel grappig als de toren omviel.
We rolden paaseieren met plasticine.
We leerden een liedje over eieren.
Hierbij deden we allerlei bewegingen met de gekleurde eieren om de maat te leren van het liedje. We maakten ook muziek met de eieren van papier op verschillende manieren.

Woensdag deden we oefeningen met de eieren. We legden de eieren per kleur en ook eens van groot naar klein, dit deden we daarna ook op papier. Eerst moesten we de eieren uitknippen en daarna rangschikken op het blad van groot naar klein.
We verstopten in de klas een eitje en moesten goed luisteren uit welke richting het geluid kwam om het te gaan zoeken.

Donderdag zongen we nog eens ons liedje en deden nog allerlei bewegingen met de gekleurde eieren. We mochten deze op ons hoofd leggen, op onze buik, op onze arm enz.
We oefenden ook de begrippen meer en minder, veel en weinig met de eitjes.
We werkten onze werkjes af en speelden verder in de hoekjes.
Er werden verschillende voorwerpen in de kring gelegd. Een kleuter werd geblinddoekt en mocht tussen de voorwerpen de eieren zoeken! Niet gemakkelijk want sommige ronde voorwerpen leken heel erg op een eitje!

Vrijdag was het dan zo ver! De paashaas was geweest! Eerst mochten we in de klas op zoek gaan naar allerlei kleine eitjes en we vonden ook een paashaas zoals in het verhaal van Anna! De paaseitjes verdeelden we over de paasmandjes. En dan mochten we ook op de speelplaats grote eieren gaan zoeken! Wat waren we enthousiast! Deze eieren hebben we ook in onze paasmandjes gestopt! Mmmm dat wordt smullen!
Omdat er maar één chocolade paashaas was hebben we deze in de klas samen opgegeten!

Geen opmerkingen: