zondag 28 oktober 2012

Thema: piepklein kaboutertje!

22 oktober 2012 - 26 oktober 2012


Maandag hoorden we iets in onze klas! Het was meneer de eekhoorn! Hij was een beetje verdrietig, want zijn kaboutervrienden waren verdwenen. Wij besloten om op zoek te gaan naar de kabouters, maar waar zouden ze zich het liefst verstoppen? Buiten in het gras natuurlijk! We gingen naar onze speelweide op zoek naar kabouters. Al gauw vonden we één kabouter.
Maar die kabouter wou alleen meegaan als we een opdrachtje deden. We moesten huppelen zoals konijntjes in het bos!

Toen we de tweede kabouter vonden moesten we van de zandbak naar het huisje lopen en terug!


Bij de derde kabouter moesten we een liedje zingen over kabouters. We zongen dan het liedje: op een grote paddenstoel...
Toen we bij de vierde kabouter kwamen moesten we blaadjes in de lucht gooien.

We namen de kabouters mee naar de klas. Ze mochten een weekje bij ons in de klas komen! Dat vonden ze natuurlijk leuk, maar ze wouden dat wij ook kabouters waren! Gelukkig had de juf verkleedkledij mee en konden de kleutertjes zich verkleden in kabouters, maar omdat het bijna Halloween is mochten we ook griezelkledij aandoen van pompoenen!
Om een echte kabouter te worden moeten we een puntmuts hebben! Die hebben we dan ook gemaakt! We schilderden de muts in een mooie kleur! We maakten ook een kabouterbaard met zachte watten.
Op het einde van de dag leerden we een liedje:

En we mochten dit liedje ook echt uitbeelden.


Dinsdag keken we eens naar de paddenstoelen die Fleur en Gilles meegenomen hadden van thuis. Juf moest handschoenen aandoen omdat de paddenstoelen giftig zijn! We mochten er naar kijken, maar zeker niet aankomen!
Daarna zongen we het liedje van 'op een grote paddenstoel'.

En we mochten om de beurt op de schoot van de juf gaan zitten terwijl we het liedje zongen.


We leerden ook een spelletje om te leren tellen. We moesten de stippen op de paddenstoel tellen en evenveel noten op de paddenstoel leggen.

Met de plasticine mochten we bolletjes rollen en op het dakje van de paddenstoel kleven.

We gingen vandaag ook turnen met juf Nele!

Woensdag leerden we over kleine en grote kabouters. De kleuters moesten eerst tonen welke kabouter de kleinste is en welke de grootste. Daarna mochten ze dit uitvoeren op een blad. Eerst mochten ze de kabouters uitknippen op de lijnen (al dan niet met een beetje hulp van de juf). En daarna mochten ze de kabouters terug op een blad kleven van groot naar klein! Niet gemakkelijk! Maar wat kunnen onze kapoenen dit al goed!
De juf speelde ook Tik Tak en veranderde tijdens de voorstelling ook zelf in een kabouter! Dat was lachen!

Donderdag mochten we een half dagje bij juf Emilie in de klas blijven, want juf Nele moest op bijscholing. We hebben heel veel mogen turnen vandaag! Eerst met juf Els en de kindjes van juf Emilie en in de namiddag nog eens met onze turnjuf 'juf Nele'.
Gelukkig zijn wij heel sportief!

Vrijdag was het kabouterfeest in onze klas! De juf vertelde een verhaaltje over kabouters die graag feest vieren! Dit boekje had Zoey meegebracht naar de klas! We luisterden ook naar de vertel-cd van kabouter Plop, die Ell meegebracht had!
In de namiddag mochten we lekker smullen van al het lekkers en ook dansen op muziek. De mama's van Ellie en Lana hadden lekkere paddenstoelcakejes gemaakt! Lana had ook nog spooklolly's meegebracht! Ook Elien had lekkere zelfgemaakte koekjes meegebracht en Zoey had lekkere plopkoeken meegebracht. Ell had ook nog snoepjes meegebracht voor Halloween! Wat waren we enthousiast!
Bedankt aan de ouders en familie van Ellie, Lana, Elien, Zoey en Ell voor al het lekkers! Het was een geslaagde afsluiter voor het weekje vakantie!Geen opmerkingen: