vrijdag 5 oktober 2012

Thema: huisdieren

1 oktober 2012 - 5 oktober 2012


Maandag vertelde Sam ons dat hij graag een huisdiertje zou hebben, maar hij heeft nog geen idee welk diertje dit zal worden.
De juf wou Sam helpen en had een 'poesje' meegebracht. We keken naar de poes: hoe ziet de poes eruit? Wat doet de poes? Kunnen wij ook een poesje nadoen? We mochten eens proberen drinken zoals een poesje! We mochten onze handen niet gebruiken. Dit was niet zo gemakkelijk hoor! Veel beter met onze handen!
We stempelden met kurk om onze kattenoren te maken.
We speelden een muziekspelletje: een kleutertje moest zich verstoppen in de klas en een poesje nadoen, een andere kleuter ging het poesje zoeken.
We deden ook schrijfdans op muziek. We hadden twee wasco's in onze handen en dansten op trage en snelle muziek met onze handen eerst in de lucht dan daarna op ons blad. We waren poesjes die met de woldraad aan het spelen waren.
We leerden nog een grappig versje over een poes:
Mieneke poes,aardige kat.
Muisjes vangen hoe doe jij dat?
Met mijn pootjes, sapperlootjes,
want mijn staart is nietske waard!

Dinsdag hoorden we een hondje blaffen in de klas. We gingen op zoek... en vonden drie honden! We ontdekten de reistas van de hond en namen er allerlei spullen uit: een drinkbakje, een leiband, een been om te knabbelen, een snoepje, poepzakjes enz... De kleuters konden hier heel veel over vertellen! We mochten ook wandelen met onze honden in de klas, maar opgelet! Als onze hond kaka doet moeten we het oprapen!
We maakten een dierenmasker door met een borstel te tamponeren. Dit is het op en neer bewegen van de borstel. Voor sommige kinderen was dit even wennen om niet te gaan wrijven met de borstel.
In november komt juf Barbara bij ons in het klasje stage doen. En daarom kwam ze op maandag en dinsdag al eens een kijkje nemen in onze klas. Vandaag moest ze een spelletje doen met kleuren, dit kan je zien op de foto's.
We gingen ook turnen met juf Nele.

Woensdag vertelde de juf het verhaal van Noach en de dieren in de boot.
We speelden het verhaal na met de boot die we in de klas hebben staan.
We kwamen tot het besluit dat we goed moeten zorgen voor de dieren, maar ook voor elkaar!
Op het einde van de schooldag speelde de juf Tik Tak waarin de dieren centraal stonden.

Donderdag was er een konijn op bezoek in onze klas. We keken eens goed wat het konijn allemaal doet, hoe het eruit ziet, wat het eet enz... We mochten het ook allemaal eens aaien, maar moesten heel voorzichtig zijn zodat het konijntje niet bang was.
We sprongen ook in het rond zoals konijnen. We mochten ons verkleden in een konijn en door een konijnenpijp kruipen. Dit was een groot succes!
We leerden of het konijn voor, achter of naast het huisje stond.
En we gingen ook turnen met juf Nele!

Vrijdag vierden we de verjaardag van Elien en op het einde van de dag kwam de mama van Fleur en Gilles naar onze klas met een poesje! Wat waren we enthousiast! We mochten het poesje aaien en snoepjes geven! Gelukkig was het een hele brave poes!

Dit was het dan weer voor deze leuke dierenweek.
Fijn weekend iedereen en tot maandag!

Geen opmerkingen: