donderdag 28 juni 2012

Water en zand (deel 1)

11juni 2012 - 22 juni 2012Maandag vierden we de verjaardag van Imona. We zongen leuke liedjes en dansten vrolijk in het rond. Imona mocht allerlei speelgoed meebrengen naar de klas, wat was dat leuk! Er waren hele leuke spelletjes bij! We maakten ook een mooie tekening voor haar verjaardag en we kregen lekkere cake! Het was een leuke dag!

Dinsdag stond er plots een zandbak in onze klas! Wat waren we enthousiast! We mochten eens aan het zand voelen en vergeleken nat en droog zand met elkaar. We ontdekten dat we met droog zand geen zandkasteel kunnen maken, maar door hier een beetje water bij te doen lukte het wel!
We mochten een kasteel inlijmen met zand zo werd het een echt zandkasteel! Wat een raar gevoel dat zand en die lijm door elkaar!
We oefenden ook nog ons dansje voor het schoolfeest...

Woensdag stond er een emmer met schelpen in de klas. We moesten de schelpen in de juiste emmer leggen: groot, middelgroot en klein. Niet gemakkelijk! Maar we deden het uitstekend!
Aan tafel mochten we een spel spelen met de dobbelsteen. We mochten evenveel schelpjes nemen als het aantal bolletjes op de dobbelsteen. Ook mochten we de schelpen op de juiste emmmer leggen.
We oefenden ook de begrippen meer, minder/ veel, weinig.
We mochten vandaag ook turnen met juf Nele!

Donderdag vertelde de juf een verhaal over Dennis die met zijn mama en papa naar de zee gaat en daar heel veel leuke dingen doet!
We vertelden ook over onze uitstappen naar de zee.
We mochten in de klas spelen met een strandbal en zwembandjes, wat was het leuk!

Vrijdag moesten we voorwerpen zoeken die op een prent staan. We zochten ook in de klas naar deze voorwerpen. We zochten met een penseel voorwerpen onder het zand. We ontdekten dat ons zandkasteel in elkaar valt als we er water over gieten.
We oefenden nog enkele keren voor het schoolfeest en mochten ook nog turnen met juf Nele!

Geen opmerkingen: