zaterdag 9 juni 2012

Thema Vaderdag

29 mei 2012 - 8 juni 2012Dinsdag 29 mei zijn we gestart met het thema 'Vaderdag'. We mochten ons scheren zoals echte papa's! We konden vertellen over onze papa en of hij zich al dan niet scheerde. We keken ook naar de vele foto's van onze papa's en bespraken hoe onze papa eruit zag, of hij een baard had enz. In de hoekjes konden we onszelf scheren met scheerschuim en een 'scheermesje'. We konden papa nadoen in de poppenkamer en ook in de tuin! We bouwden torens en huizen net zoals sommige papa's dat doen op hun werk! We werkten met het gereedschap van papa: zagen, hamers, vijzen, helmen enz. En natuurlijk konden we ook puzzels maken van papa, boekjes lezen over papa en op de glijbaan spelen.

Woensdag mochten we iets heel geks doen met het scheerschuim van papa! We mochten op muziek 'dansen' met onze handen in de verf en het scheerschuim. In het begin was dit even een raar gevoel, maar algauw vonden we het super! We mochten met onze handen dansen op trage muziek en op snelle muziek. Goed luisteren dus! We leerden ook al een versje voor onze papa omdat het bijna feest was voor ALLE papa's!

Op donderdag speelde de juf een poppenkastverhaal over een kindje die een cadeautje maakte voor papa. Daarna besloten wij om ook een cadeau te maken voor het feest van papa! Hopenlijk zijn jullie er blj mee, want jullie kapoenen waren er trots op!

Vrijdag werkten we verder aan onze cadeautjes en oefenden we ons versje nog een keer. Op het einde van de dag mochten we turnen met juf Nele, want de turnuren zijn een beetje veranderd voor de laatste vier weken. Nu mogen we dinsdag turnen met juf Els, woensdag eventjes met juf Nele, donderdag terug met juf Els en vrijdag voor we naar huis gaan nog eventjes met juf Nele. Heel veel sporten dus deze laatste weken!

Geen opmerkingen: