zaterdag 9 juni 2012

Thema Vaderdag (deel 2)

29 mei 2012 - 8 juni 2012Op maandag zijn we gestart met het vertellen van het boekje: 'de liefste papa van de wereld' Elisa had dit boekje voor ons meegebracht! Het was een heel mooi verhaaltje!

We werkten ook verder aan onze cadeautjes en we maakten een mooie kaart en een dikke duim voor papa! In de bewegingshoek mochten we 'pannenkoeken'(pittenzakjes) omhoog gooien in een pan en terug proberen opvangen. Dit was niet zo gemakkelijk! We mochten ook de autootjes in de klas eens wassen net zoals papa soms zijn auto wast! Op het einde van de dag gaven we elkaar een 'massage'. We deden alsof we onze auto aan het wassen waren!

Dinsdag deden we een spelletje met de begrippen voor, achter, naast, op en onder. De kleutertjes moesten zeggen waar het cadeautje stond en daarna moesten ze zelf het cadeautje op de juiste plaats zetten.
We speelden ook een muziekspel. Als papa wakker was mochten we heel luid muziek maken, maar als papa ging slapen moesten we heel stilletjes muziek maken.
We oefenden ook nog ons versje voor Vaderdag:
Liefste papa,
Ik geef je drie zoenen,
één, twee, drie.
Omdat ik je heel graag zie!
Je krijgt ook een dikke duim,
en een hele grote pluim!
Nog één kusje op je snoet,
mijn papa is STEENgoed!

Op woensdag had juf Emilie vergadering en zaten we met heel veel kindjes samen in het klasje! We oefenden dan eens ons dansje voor het schoolfeest, want dat komt toch ook wel steeds dichter en dichter bij!
We mochten vandaag ook turnen met juf Nele!

Donderdag zochten we samen een verstopplaats voor het cadeautje van onze papa! Wat waren er originele verstopplaatsen bij! Hopenlijk vinden jullie het nog terug! We speelden in de hoekjes terwijl de juf de cadeautjes aan het inpakken was.

Vrijdag gingen we normaal naar de gavers, maar door het slechte weer van de voorbije dagen is dit niet kunnen doorgaan. We zijn dan maar op school gebleven en hebben nog een paar keer geoefend voor het schoolfeest!
We mochten in de klas ook naar papa 'bellen'. We moesten dan iets vertellen aan onze papa en hierbij duidelijk maken of we blij, boos of verdrietig waren. Wat waren sommige kapoenen plots heel verlegen!

Zondag is het dan zover! Feest voor papa! Hopenlijk hebben jullie een leuke dag en zijn de papa's blij met het cadeautje!

Geen opmerkingen: