vrijdag 25 mei 2012

Verkeer

21 mei 2012 - 25 mei 2012Maandag stond er plots een fiets in onze klas! We bekeken deze eens van dichterbij en vertelden ook over onze eigen fietsen, die we vrijdag mogen meenemen naar school!
We telden de wielen van de fiets en ook van de auto's, vrachtwagens enz. in onze klas.
Aan de knutseltafel mochten we met auto's en een brommer sporen maken in de verf! Wat was dit leuk!
We leerden ook dat we moeten stoppen als het rood is en mogen verder gaan als het groen licht is. Dit mochten we op de speeltplaats ook oefenen!
We gingen ook even bij moeke Maria langs in onze poort omdat het deze maand Maria-maand is en we zeiden een mooi gebedje op.

Dinsdag vierden we de verjaardag van Iluna! We dansten en zongen voor haar verjaardag. Daarna mochten we met alle leuke spelletjes/puzzels/boeken spelen die Iluna had meegebracht. We maakten natuurlijk ook een mooie tekening voor haar verjaardag!
In de namiddag had Iluna dan een super leuke verrassing! We kregen allemaal een ijsje van de ijsboer! Mmmm smullen maar!
Op het einde van de dag leerden we ook nog een versje over het verkeer:

Dag mijnheer,
het licht is groen.
Oversteken mag je doen!
Neen mevrouw!
Het licht is rood,
jij moet stoppen sapperloot!

Woensdag gingen we op straat om veilig te leren oversteken op het zebrapad! En dit is ons heel goed gelukt! Juf Regine ging ook mee om ons te helpen.
Daarna mochten we in de klas ook een zebrapad maken. We schilderden ons blad helemaal zwart en als ons blad droog was mochten we witte strepen schilderen op ons blad. Dit was niet zo gemakkelijk!
We speelden ook nog een spelletje in de kring: we moesten de juiste prentjes (voetganger, fietser en auto) op de juiste plaats op het stratenplan leggen, maar de juf veranderde af en toe iets van plaats en natuurlijk moesten we haar helpen alles terug goed te leggen!

Donderdag vertelde de juf een verhaaltje over een kindje die een ongeluk had omdat hij zomaar de straat overstak zonder te kijken! We bespraken dit even en kwamen tot het besluit dat we heel voorzichtig moeten zijn op straat! We zeiden dan ook een gebedje voor alle mensen die een ongeluk gehad hebben. Daarna gingen we aan de slag aan de knutseltafel om een reflector te maken voor onze boekentas zodat de auto's ons goed kunnen zien! Knippen en plakken maar!
We speelden een muziekspel met instrumenten. Bij groen mochten we muziek maken, maar als het rood was moesten we stoppen!
Taella, het zusje van Imona, kwam ook even in onze klas zitten en deed heel goed mee!

Vrijdag was het dan zover! De kleutertjes mochten hun prachtige fietsjes tonen aan elkaar! En daarna moesten we een parcour volgen op de speelplaats door de pijlen te volgen! We hadden heel veel geluk met het mooie weer! Wat waren we moe op het einde van de dag!
Op het einde van de dag zongen we samen met de kindjes van juf Annelies en juf Emilie het liedje: de wielen van de bus die draaien rond ... En we voerden deze bewegingen ook heel goed uit!

Wat was dit weer een super leuke week! Prettig verlengd weekend voor iedereen!

Geen opmerkingen: