zondag 13 mei 2012

Moederdag (deel 2)

2 mei 2012 - 11 mei 2012Maandag hebben we de foto's bekeken van onze lieve mama's! Wat waren de kleutertjes fier op hun mama! Ze hebben heel veel verteld en ik hielp hen door de briefjes voor te lezen die de mama's hebben ingevuld.
We oefenden iedere dag ons versje zodat we het zodag zeker kunnen vertellen aan onze mama's!

Op dinsdag zijn we gestart met een muziekconcert met kookpotten, pannen, lepels en ander keukenmateriaal! Wat vonden de kleuters dit leuk!
we maakten ook een leuke kaart voor onze mama zodat we daar het versje kunnen ophangen.
Op het einde van de dag gaven we elkaar een massage! Er werd heel wat gelachen, want dat kriebelt ook wel een beetje!

Woensdag kwam juf Rozemarijn (stagiaire) een leuk versje met ons doen. Het ging over een bal waarmee we mochten rollen, botsen, gooien en vangen.
Daarna leerde de juf ons hoe we een baby'tje moeten wassen en verzorgen net zoals mama! Daarna mochten we zelf aan de slag!
Vandaag mochten we ook turnen met juf Nele!

Donderdag vierden we de verjaardag van Inez! Inez had ook een leuke cd en dvd meegebracht. We dansten op de liedjes van K3 en op het einde van de dag keken we naar de dvd van Kaatje waarbij we ook de liedjes goed konden meezingen!
Inez had ook leuke spelletjes meegebracht waarmee we mochten spelen!

Vrijdag zochten we samen een verstopplaats voor ons cadeautje, want het was bijna zover! Nog twee keer slapen en dan is het feest voor mama!
De juf vertelde ook nog een verhaaltje over Tip de muis en zijn mama die moest werken. De kleutertjes vertelden onmiddelijk dat hun mama ook moet werken. Maar ze weten dat dit is om centjes te verdienen!
Iedere kleuter mocht bij mij op schoot komen zitten om ons versje één voor één op te zeggen zoals we bij mama gaan doen!

In de poppenkamer maakten we taarten en kookten we lekker eten zoals onze mama! We stofzuigden en kuisten de klas tot ze blonk! We vertelden elkaar verhaaltjes zoals mama soms doet. We gingen wandelen met de poppenwagen en er werden zelf foto's getrokken met een echt fototoestel! Ook werkten we in de tuin zoals sommige mama's!
In de blokkenhoek konden we een huisje maken voor mama.
Er waren ook puzzels van verschillende mama's en een aankleedmama die we verschillende kleren konden aandoen.
Er was natuurlijk ook een echte mamahoek! De kleutertjes konden zich schminken zoals mama, zich mooi maken enz. Deze hoek was zeker een succes bij onze kapoenen!

Geniet nog van jullie Moederdag en tot maandag!

Vergeet niet: dinsdag is het sportdag, dus aangepaste kledij zal nodig zijn! :-)

Lieve groetjes,
juf Nele

Geen opmerkingen: