zondag 13 mei 2012

Moederdag (deel 1)

2 mei 2012 - 11 mei 2012Op woensdag 2 mei zijn we gestart met het thema 'mijn liefste mama'. De juf begon dit thema met een poppenkastverhaal over een kindje die een cadeautje gekocht had voor zijn mama, maar er was een boze tovenaar die het cadeautje wegtoverde! Gelukkig kwam alles terug goed en kreeg mama toch nog een leuke verrassing!
We besloten zelf ook een cadeautje te maken voor onze mama's omdat we hen heel graag zien en omdat het bijna feest is voor alle mama's! We gingen dus druk aan het werk zoals je kan zien op de foto's. Hopenlijk zijn jullie blij met het resultaat!
We leerden dan ook nog een mooi versje voor mama!

Liefste mama,
Een kusje in je nek!
Een kusje op je oor!
Een kusje op je neus!
Een kusje op je mouw!
Ik hou heel veel van jou!
Een dikke zoen,
van je kapoen!

Donderdag had de juf allerlei handtassen meegebracht. We mochten vertellen wat er in de handtas van onze mama allemaal verstopt zat en natuurlijk mochten we eens komen kijken wat er allemaal in deze handtassen zat. We vergeleken deze dan met de spulletjes van onze mama.
We speelden ook nog een leuk spelletje met de handtassen. De juf had allerlei gekleurde voorwerpen op tafel staan en wij moesten deze dan in de juiste handtas stoppen van dezelfde kleur.

Vrijdag hebben we eens gepraat over onze mama's en kwamen we tot het besluit dat we onze mama heel graag zien en haar eens een hele dikke knuffel moeten geven! We zeiden ook een gebedje op voor onze liefste mama's.
Omdat we mama zo graag zien zouden we haar thuis een beetje helpen! We konden in de klas alvast oefenen met de afwas te doen van de bekers, borden en het bestek!
Op het einde van de dag mocht een kindje zijn/haar mama nadoen en de andere kinderen mochten dit dan ook proberen nadoen.

Het was een kort weekje, maar maandag doen we verder rond 'mijn liefste mama'.

Geen opmerkingen: