zaterdag 26 oktober 2013

Thema: Piepklein kaboutertje

Toen we maandag in de klas kwamen stond er een eekhoorn in de kring! Hij was op zoek naar zijn kaboutervrienden en vroeg of wij hem wouden helpen zoeken. We gingen meteen op zoek in de klas! Toen we de kabouters vonden moesten we allerlei opdrachtjes doen om hun naam te weten. We moesten rondspringen in de kring, lopen tot de gang en terug, een kabouterliedje zingen en gekke bekken trekken.
De kabouters vroegen of wij ook echt kabouters willen worden. We moesten daarom een kaboutermuts maken, maar ook een paddenstoel! In de hoekjes oefenden we alvast heel hard!Er was ook griezelkledij omdat het bijna Halloween is! Wie is deze pompoen?

Wat vonden de kapoenen het leuk om de juf te doen schrikken! :-)

Met de plasticine maakten we stippen op de paddenstoel. In de herfstbak konden we kaboutertjes verstoppen en opnieuw zoeken.. We keken in boekjes van plop en andere griezel- en kabouterverhalen. We knutselden een kabouterhoed en er werd ook druk gepuzzeld in de klas!


We beeldden het liedje uit: er zat een klein kaboutertje huilend op een steen.
We zongen het liedje: op een grote paddenstoel:

Onze kapoenen mochten tijdens het liedje om de beurt op mijn schoot zitten terwijl ik het liedje uitbeeldde. Wat vonden ze dit leuk!
De kleutertjes mochten terwijl om de beurt foto's trekken met het fototoestel van de juf! Fier dat ze waren!We kleefden de prentjes van het liedje: op een grote paddenstoel in de juiste volgorde.
We maakten ook een paddenstoel bij dit liedje waarbij wij de kabouter zijn.
We speelden een spel om te leren tellen door evenveel kabouters in het juiste huisje te leggen.Vrijdag was het dan zo ver! We hielden een griezelfeestje in de klas! Er kwamen alvast enkele kleutertjes verkleed naar school en er was zelfs een spook bij!! De kapoenen vonden het leuk om zowel de juf als elkaar te doen verschieten! Zien jullie wie het spook is?
Enkele kleutertjes brachten ook lekkere hapjes mee! Lukas had kabouterkoekjes mee, Kasper had griezelige muizensnoepjes mee, Céleste had lekkere griezelcakejes mee en Janne had heerlijke spookships mee! Wat hebben we gesmuld!! Ook Arne had lekkere kabouterkoekjes gemaakt! Jammer dat hij er niet bij kon zijn, maar de koekjes waren super lekker! Dankjewel Arne! We dansten op de muziek van kabouter Plop en juf vertelde ook een verhaaltje over heksje Mimi die een griezelfeestje gaf! We hebben de vakantie alvast goed ingezet!Geen opmerkingen: