donderdag 24 oktober 2013

Thema: herfst!


De kleutertjes hadden allerlei herfstschatten meegebracht naar de klas! Deze hebben we uitvoerig bekeken en besproken in de klas. Daarna mochten we met het materiaal experimenteren in de ontdektafel. We moesten noten zoeken met een pincet, allerlei opdrachtjes doen met takken, eten maken met herfstmaterialen enz.
We zochten ook de juiste schaduw van een blad.


De juf had noten gevonden, maar hoe krijgen wij die nu open?
Sommige wisten het bijna! Met een notenopendoender! Een notenkraker dus! Gelukkig had de juf dit ook mee! We mochten zelf eens proberen om de noten open te kraken. Niet gemakkelijk!


We maakten herfstbomen door takken in klei te duwen en de blaadjes maakten we door met verschillende herfstkleuren en speciale rollers te schilderen.


We speelden een herfstmemorie. Eerst samen met de juf en daarna helemaal alleen aan de tafel!


Gooien met de dobbelsteen en het blaadje met dezelfde kleur in het mandje leggen.


In de herfst vallen de blaadjes van de bomen! Dat hebben we in de klas goed geleerd! We hebben dit ook geoefend door te knippen en te plakken om de bomen in de juiste volgorde te kleven.

Vrijdag was het dan zover! We gingen met onze meters en peters naar het bos!


We brachten ook onze paraplu's mee naar de klas en gingen eens buiten in de plassen stappen (met onze regenlaarzen aan natuurlijk!) Terug in de klas toonden we onze mooie paraplu's en keken we hoeveel kindjes er onder de paraplu konden.

Geen opmerkingen: