zaterdag 12 oktober 2013

Thema: fruit

Deze week leerden we heel wat bij over allerlei soorten fruit. We bekeken appels, peren, sinaasappels, bananen, druiven enz.
We gingen druk aan het werk om een appel en een peer te schilderen/stempelen zodat we op vrijdag als een lekker stukje fruit naar huis konden gaan! Hopelijk hebben jullie dat lekkere fruit niet allemaal opgegeten en zie ik de kleutertjes maandag terug! :-)
Juf vertelde ook het verhaaltje van Anna eet graag fruit en het verhaaltje van Rupsje Nooit Genoeg. Lore maakt de puzzel van Rupsje Nooit Genoeg helemaal alleen!
We moesten ook geblinddoekt raden welk stuk fruit juf in onze mond stak! Niet gemakkelijk, maar we konden het heel goed! Een citroen smaakt soms wel een beetje naar een mandarijn volgens sommige kapoenen. :-)
We deden ook een telspel met het fruit en moesten evenveel stukken fruit in de mand leggen als aangegeven was op de dobbelsteen. Ook andere spelletjes kwamen vaak aan bod met het fruit.Op vrijdag maakten we met al dat lekkere fruit een heerlijke fruitsalade!
En wat hebben we geleerd deze week: FRUIT IS GEZOND! :-)Emma en Janne maken een moeilijke 3D puzzel van de prinsessen en van winnie the pooh (25stukken)! Bravo!

Geen opmerkingen: