zondag 3 maart 2013

Thema ziek zijn

2013 - 22 februari 2013


Maandag was Sam ziek. We besloten de dokter te bellen om even langs te komen.
Toen de dokter in de klas kwam heeft hij zijn dokterstas boven gehaald. We zeiden tegen Sam dat hij niet bang moest zijn hoor! De dokter luisterde met de stetoscoop naar het hartje van Sam. We hoorden het luid BOEM BOEM zeggen. Daarna nam hij de koorts met een koortsthermometer. Hij keek ook eens in Sam zijn oor met een oorlampje en in zijn mond met een spatel en een spiegeltje. Met de bloeddrukmeter keek hij naar de waarden van het bloed van Sam. Nog juist een spuitje en dan was het onderzoek gedaan! De dokter schreef op een briefje wat Sam allemaal moest gaan halen bij de apotheker.
In de knutselhoek gingen we aan de slag om een dokterstas te maken! We schilderden erop los en mochten nadien ook een kruis schilderen op de tas.
We leerden een nieuw liedje.
18 februari
We maakten een wachtkamer en een doktershoek in de klas. Op dinsdag komt er ook een apotheek.

Dinsdag vertelde de juf het verhaal van Zaza die doktertje speelt met haar knuffels. Zaza gaf aan alle knuffels een pleister. Ook onze kapoenen kregen een pleister op de plek waar ze pijn hadden! Gilles kleefde die op zijn hoofd! :-)
We vertelden over bang zijn van de dokter en kwamen tot het besluit dat we eigenlijk helemaal niet bang hoeven te zijn, want de dokter wil ons helpen om te genezen!
We bekeken de medicijnendoosjes en maakten een apotheek in de klas. We stempelden ook medicijnen in flesjes volgens de juiste kleur of volgens het juiste aantal.
We gingen turnen met juf Nele.

Woensdag deden we een spelletje en moesten we zo snel mogelijk zeggen voor welk lichaamsdeel het doktersinstrument gebruikt werd. Dat konden wij al heel goed!
We experimenteerden met spuitjes en verf en maakten ook een eigen spuit!

Donderdag speelden we een muziekspelletje met de instrumenten. Als Sam ziek is en ligt te slapen maken we heel stilletjes muziek, maar als Sam genezen is en danst maken we hele luide muziek.
We werkten verder aan onze spuit en speelden doktertje in de hoekjes.

Vrijdag mochten we uitbeelden dat we bij de dokter in de wachtzaal zaten en op onderzoek moesten om dan tenslotte bij de apotheker onze medicijnen te gaan halen.
Om gezond te blijven moeten we veel sporten en gezond eten! We dansten erop los in de klas!
We kregen ook ons eigen doktersdiploma! :-)

Geen opmerkingen: