zondag 3 maart 2013

Thema kleuren (week 1)

25 februari 2013 - 1 maart 2013


Iedere dag kwamen we in een bepaalde kleur naar school. Maandag was dit rood. We keken naar elkaars kledij en naar de rode spullejtes die we meegebracht hadden. We zongen het liedje: rood, rood, 'k heb geen rood. 'k Moet nog rood gaan zoeken, hier in alle hoeken. En terwijl gingen we op zoek in de klas naar rode spullen.
We gingen aan de slag om een kleurenrups te maken zodat we thuis de kleuren nog vaak kunnen oefenen. Vandaag mochten we het hoofd van de rups rood schilderen. Sommige kindjes mochten ook een rood schilderij maken op de schildersezel.
In de poppenhoek leerden we de borden, kommetjes, bestek en bekers op de juiste kleur te plaatsen.
Op het einde van de dag kregen alle kapoenen een rode neus!


Dinsdag was het de kleur: geel. We mochten weer onze mooie gele kleren aan elkaar tonen. En gingen terug op zoek naar gele spullen in de klas, maar deze keer door het liedje te zingen met de kleur GEEL.
De mama van Gilles Baes had ook een leuk spelletje meegebracht van Bumba! We moesten de voorwerpen bij de juiste verfpotjes leggen volgens dezelfde kleur. Wat konden de kapoenen dit al goed! We mochten dit ook zelfstandig spelen aan de tafel.
Voor onze kleurenrups moesten we stukjes geel papier scheuren en op het lijfje plakken. We mochten ook een geel schilderij maken aan de schildersezel.
We mochten ook spelen met de kleurentrein van Bumba. En in de knipbak lag allemaal geel papier om te knippen!
We gingen ook turnen met juf Nele.

Woensdag verliep alles een beetje anders. De grote kindjes moesten in de refter werken en daarom moesten wij eventjes naar de turnzaal, maar dat vonden wij zeker niet erg hoor! :-) We speelden eerst enkele spelletjes met kleuren. We moesten zo snel mogelijk naar de juiste kleur in de zaal lopen. Daarna moesten we zo snel mogelijk bij de juiste kegel gaan staan. Tenslotte mochten we vrij spelen met het aangeboden materiaal.


Toen we terug in de klas kwamen werkten we nog even verder aan onze kleurenrups: knippen en plakken van blauw froezelpapier.
En we mochten een blauw schilderij maken aan de schildersezel.

Donderdag was het de kleur: groen. We zongen opnieuw het liedje en gingen op zoek naar groene spullen. Daarna luisterden we naar het verhaal van Jules kiest geel en blauw.

Jules wil zijn kamer verven, maar kan niet kiezen tussen geel en blauw. Papa koopt allebei de kleuren en mengt deze door elkaar tot ze een mooie nieuwe kleur krijgen: GROEN!
We gingen voor onze kleurenrups zelf aan de slag en mengden gele en blauwe verf door elkaar zodat we groen kregen. We mochten ook een groen schilderij maken aan de schildersezel.
We gingen opnieuw turnen met juf Nele.

Vrijdag leerden we over de kleur: oranje. Gilles Baes had oranje drankjes meegebracht waar we allemaal mochten van proeven. We vonden het super lekker! Bedankt mama Kim!


We zongen het liedje van de kleurentovenaar en juf toverde oranje door geel en rood te mengen. Ze kon ook toveren met water. Door oranje papier in het water te doen werd ons water ook oranje!!
We mochten ook toveren en mengden rode en gele verf met elkaar om het lijfje van de rups te maken.
We vierden vandaag ook de verjaardag van Aidan en Kiljana! Zij werden vier jaar! Hiep hiep hoera!!!!
Op het einde van de dag lagen er allemaal spullen door elkaar! We moesten de juf helpen om de spullen te sorteren volgens de juiste kleur.

Volgende week werken we nog een weekje verder rond kleuren!

Geen opmerkingen: