zaterdag 9 maart 2013

Thema kleuren (week 2)

5 maart 2013 - 8 maart 2013


Maandag was het lokale verlofdag en konden we nog een dagje langer genieten van het lange weekend!

Dinsdag waren we weer paraat! We zongen ons liedje van de kleurentovenaar en juf mengde de kleuren blauw en rood met elkaar, dit werd paars! Juf kon ook toveren met water en papier. Ze kon het water paars maken door er papier in te doen. Gilles Wijnant stelde voor om het eens met verf te proberen en ja hoor! Ook dan werd het water paars. We mochten ook zelf eens tovenaar zijn en het water laten verkleuren, dit was leuk!
We mengden blauw en rood om de kleurenrups af te werken en we speelden ook een nieuw spelletje. We moesten met de dobbelsteen gooien en een bolletje in dezelfde kleur op het stokje schuiven.
We gingen turnen met juf Nele.

Woensdag mochten we onze kleren tonen aan elkaar en vertellen wat onze lievelingskleur was. Eigenlijk vinden wij alle kleuren mooi hoor! We mochten schilderen in onze lievelingskleur.

Donderdag speelden we een muziekspelletje. We kregen allemaal een gekleurde sambabal. Als we de kleur van onze sambabal zagen mochten we muziek maken. We moesten dus heel goed kijken! Om het ietsje moeilijker te maken riep de juf nu een kleur i.p.v. de kleur te tonen. Dit was niet zo gemakkelijk!
We maakten ook prachtige tekeningen in onze lievelingskleuren!
En we gingen natuurlijk ook turnen met juf Nele.

Vrijdag herhaalden we nog even alle kleuren die we geleerd hebben en gingen een voorwerp halen van iedere kleur. We kwamen tot het besluit dat het nu precies een regenboog is van allemaal kleuren. We zongen en dansten op het liedje van K3: Alle kleuren van de regenboog! En we gingen aan de slag om een mooie, grote regenboog te knutselen door met onze vingers te stempelen. Wij kunnen al goed samenwerken aan een kunstwerk hoor!
In de namiddag hadden we een gesprekje over de kleuren van het fruit en mochten we ook fruitsla maken! Wat kunnen wij al goed fruit snijden! Maar we moeten heel voorzichtig zijn met het mes!
Daarna mochten we smullen van het lekkere fruit!

Het waren twee kleurrijke weken!

Geen opmerkingen: