zondag 27 januari 2013

Thema gaatjes

21 januari 2013 - 25 januari 2013Maandag had de juf een doos meegebracht waar een gat in zat, want alle parels rolden uit de doos en telkens we ze er terug in stopten kwamen ze er steeds weer uit rollen! We gingen in de klas op zoek naar gaatjes en vonden heel veel voorwerpen tot zelfs in het plafond van de klas zitten heel veel gaatjes!
We leerden ook een liedje over gaatjes terwijl we op zoek gingen naar een voorwerp met gaatjes.
We stempelden met allerlei grote en kleine gaten.
We keken ook door het gatengordijn aan de deur en kropen in de kruiptunnel om binnen te komen. Wat hadden we plezier!
In de hoekjes konden we de motoriek oefenen met rijgborden en parels rijgen, we moesten de juiste sleutels zoeken om de sloten te openen, we mochten figuren maken met de ponsjes/perforator/scharen, we maakten gaatjes in plasticine en we mochten met ballen door de gaatjes gooien van het lieveheersbeestje.

Dinsdag hoorden we plots iets piepen in onze klas! We vonden een muisje tussen het gele laken met gaten! Het muisje kwam steeds piepen van het ene gat naar het andere gat en dat vonden wij natuurlijk héél grappig! Muisje dacht dat het laken kaas met gaatjes was, maar was heel teleurgesteld toen dit maar een gewoon laken was! Gelukkig kon ze zich lekker verstoppen in het laken! We besloten om voor muis kaas met gaatjes te maken uit piepschuim en we maakten ook een muizenvriendje door te knikkerverven met zwarte en witte verf!
In de namiddag gingen we naar toneel! We keken naar het toneel van Hazeltje en Haas 'raad eens hoeveel ik van je houd!' en we vonden het heel prachtig!Woensdag vertelde de juf het verhaal van 'Rupsje nooit genoeg!' Het rupsje maakte allemaal gaatjes in het fruit omdat hij zo een grote honger had. Tot hij plots in een vlinder veranderde.
We bespraken in welk eten er allemaal gaatjes zitten en natuurlijk dachten we onmiddellijk aan kaas met gaatjes! Maar ook een appel en een peer kwamen aan bod!
Muis kwam ons vertellen dat hij graag een huisje wou om in te slapen en we besloten om een doosje te versieren door papier te scheuren en op de doos te kleven. Dit was het huis van muis!
De juf had ook een verrassing voor ons! Niet alleen muis mocht heerlijke kaas eten, ook wij mochten proeven van lekkere kaas! We mochten stukjes kaas en een kerstomaatje op een stokje prikken om daarna lekker op te eten!
De juf speelde vandaag ook nog Tik Tak waarbij gaatjes centraal stonden!

Donderdag kwam juf naar de klas met een gat in haar sok! Hoe zouden wij dat kunnen maken? Naaien, lijmen, met plakband maken enz. Allemaal fantastische ideeën van de kapoenen! We bekeken de kledij in de poppenkamer en bespraken de gaatjes in de kledij: gaten voor het hoofd, de armen, de benen, maar ook knoopsgaten enz. We bespraken welke kledij stuk was en welke niet.
We herhaalden ons liedje en gingen turnen met juf Nele.

Vrijdag gingen we op zoek naar gaatjes in ons lichaam. We bekeken (kriebelden) onze navelbuik, ogen, oren, neusgaten en ook volgens Hanne de gaatjes waar ons haar uit komt (de haarwortels) :-) We keken wat we allemaal konden doen met deze gaatjes.
We werkten onze werkjes af en ontdekten op het einde van de dag een doos in onze kring. We keken in de doos en vonden allemaal muizensnoepjes! Ook in ons huisje van muis lagen lekkere muizensnoepjes!

Wat een leuk weekje was dit weer!

Geen opmerkingen: