vrijdag 18 januari 2013

Thema winter

14 januari 2013 - 18 januari 2013


Vorig weekend viel er een heel pak sneeuw, dus leerden we nog meer een weekje extra over de winter!
De juf vertelde op maandag het verhaal van Kaatje in de winter.
Daarna gingen we de sneeuw even van dichterbij bekijken. We maakten grote en kleine sneeuwballetjes. En we voelden ook dat sneeuw heel koud is aan onze handen en voeten! Snel naar binnen dan maar om ons op te warmen!
Op de speelplaats hadden de grote kinderen een sneeuwman gemaakt en dat vonden we heel mooi!
We gingen aan de slag om een puzzel te maken van een sneeuwman. We moesten knippen en kleven en dit ging al heel goed!
We leerden ook een liedje over sneeuwvlokjes en mochten het liedje uitbeelden.

Dinsdag zongen we nog eens ons liedje en keken we ook naar filmpjes van Nijntje in de sneeuw en 'het zandkasteel'. We gingen ook turnen met juf Nele.

Woensdag speelden we een spelletje met mutsen. We sorteerden ze volgens kleur en grootte en daarna speelden we er memorie mee.
We gingen op de speelplaats kijken of we vogeltjes zagen. We leerden dat de vogeltjes eten moeten zoeken omdat dit in de winter moeilijk te vinden is. We maakten zelf voedselbollen voor de vogeltjes door zaadjes in een appel te prikken. Voor we naar huis gingen zijn we de appels in de bomen gaan hangen. Wat zullen de vogeltjes blij zijn!

Donderdag speelden we een spelletje in de kring. één kleuter ging in het midden van de kring zitten. We mochten met de dobbelsteen gooien en we moesten de kleuter hetzelfde kledingstuk aandoen als op de dobbelsteen. Op het einde mochten we hem/haar helemaal inwikkelen in het deken en een dikke knuffel geven.
We leerden ook over wat warm en koud was. We mochten de prentjes bij het juiste voorwerp leggen: ijszakje = koud en dikke trui = warm
We gingen opnieuw turnen!

Vrijdag vierden we de verjaardag van Zoey. We maakten een mooie tekening voor haar en speelden met het leuke speelgoed dat ze meegebracht had! In de namiddag mochten we proeven van de lekkere cake die Zoey meegebracht had!

Het was een heel koud en winters weekje!
Volgende week gaan we werken rond het thema gaatjes!

Prettig weekend!
Geen opmerkingen: