zondag 13 januari 2013

Thema brrrr... het is koud!

7 januari 2013 - 11 januari 2013


Maandag vierden we het feest 'Driekoningen'. De juf vertelde ons over de drie koningen die de ster volgden naar Jezus in de stal en ze brachten allerlei cadeautjes mee voor Jezus. Elien en Ellie hadden mooie prinsessenkleren/koning kleren mee die we mochten aandoen. Ook Gilles was veranderd in een stoere ridder!
De kleuters van K3 kwamen een liedje zingen van 'Driekoningen'. Ze waren mooi verkleed in echte koningen en koninginnen.
We leerden vandaag ook al een beetje over de winter, want brrr wat is het koud buiten! We keken naar de verschillende soorten kledij en sorteerden de winterkledij en de zomerkledij. Wat konden wij dit goed!
We maakten een sneeuwpop uit klei.
En we leerden ook een versje:
Een muts voor mijn oren,
een sjaal voor mijn kin,
wanten voor mijn handen,
ik zit er warmpjes in!


Dinsdag leerden we meten met sjaals. We keken welke sjaal de langste was en welke de korste. Ell had de kortste sjaal en Hanne en Fleur hadden de langste sjaal :-).
De kapoenen konden dit heel goed!
We leerden ook zelf onze jas aandoen en kregen hiervoor dan een stikker op het blad: zelfstandig jas aandoen! Iedereen kon dit al heel goed, soms met een heel klein beetje hulp van de juf :-). We mochten ook onze rits naar omhoog proberen trekken en kregen hiervoor een stempel.
Met de plasticine maakten we sneeuwballen en sneeuwpoppen.
We mochten ook met sneeuwballen gooien in de bak. We konden dat al van heel ver hoor!

We maakten ijsblokjes door water in de diepvriezer te stoppen, wat waren we benieuwd naar morgen!
We schilderden/stempelden sneeuw op een zwart blad, waar later onze foto bijkwam.
Natuurlijk gingen we ook turnen met juf Nele!

Woensdag lag er sneeuw in onze klas! Maar neeen juf! Het was een wit laken! De kleuters moesten raden wat er onder de 'sneeuw' verstopt zat door boven het laken te voelen. Soms waren we een beetje gefopt en was het niet juist, maar dat vonden wij helemaal niet erg!
We moesten ook raden welk vriendje de sneeuwman was. Wat konden de kapoenen al goed details waarnemen! We herkenden vaak een vriendje aan de schoenen die van onder het laken kwamen!
We keken ook naar het water dat veranderd was in ijsblokjes en kwamen tot de vaststelling dat een ijsblokje ijskoud is! Fleur ging vlug aan de verwarming staan en zei dat die ijswarm was! :-) hihii
We wouden toch iets doen met dat ijsblokje en we besloten van ermee te schilderen! Wat een unieke ervaring. We merkten dat het ijsblokje steeds kleiner werd in onze handen tot er niets meer overbleef. Leuke kunstwerken kwamen tevoorschijn!
Om het terug lekker warm te krijgen maakten we warme chocolademelk! Mmmmm dat was lekker!

Donderdag schilderden we onze sneeuwpop in het wit, want nu was hij nog bruin en sneeuw is nu eenmaal niet bruin hé! We speelden nog in de hoekjes en keken verwachtingsvol uit naar morgen! KLEUTERKRIEBELDAG!Geen opmerkingen: