zaterdag 15 december 2012

Thema licht en donker

10 december 2012 - 14 december 2012Maandagmorgen lag Sam nog in zijn bedje te slapen! Hij moest opstaan, want het was al bijna licht buiten!
De juf speelde het poppenkastspel van Sam die moest gaan slapen en papa die een verhaaltje vertelde en het nachtlampje vergat uit te doen. Sam kon niet slapen met het nachtlampje aan en riep heel luid op papa! Toen het nachtlampje uit was kon Sam heerlijk slapen..
We toonden onze zaklampen aan elkaar en keken eens welke zaklampen groot en welke klein waren. We dansten met onze zaklampen op snelle en trage muziek en het effect hiervan was op het plafond van de klas mooi te zien!
We maakten ook zelf een lichtje door een glazen potje te versieren met stukjes crêpepapier en glinsters. Hier kunnen we een theelichtje inzetten en op de kersttafel zetten!
We leerden een versje over licht en donker:
's avonds ga ik slapen,
is het donker, oogjes dicht.
's morgens word ik wakker,
dan is het weer licht!


Dinsdag vierden we de verjaardag van Gilles Baes en mochten we spelen met het speelgoed dat hij meegebracht heeft! De juf speelde ook een kort poppenkastspelletje met de poppenkastpoppen van Gilles!
We maakten een zaklamp met een huishoudrol en kalkpapier.
We hebben in de klas ook een donker hoekje dat een enorm succes heeft!
We gingen ook turnen met juf Nele.

Woensdag gingen we op ontdekking in de klas en in de refter met onze zaklamp. De juf vertelde een fantasieverhaal en wij beeldden dat samen uit. Wat hadden we een plezier!
We moesten ook proberen om het licht van de zaklamp te vangen, maar de juf was soms heel snel zodat het licht weer ergens anders te voorschijn sprong. Uiteindelijk konden we het toch vangen!
We beeldden het versje nog eens uit en gingen in de klas liggen met de oogjes dicht om dan weer wakker te worden (lees springen)! :-)
De juf vertelde het verhaal van Jezus en de ster en we gingen aan de slag om een ster te knutselen, die kunnen we dan aan ons raam omhoog hangen!

Donderdag vertelde de juf het verhaal van 'Sam in het donker' met de prenten en het vertelhuisje. We mochten ook praten over bang zijn in het donker en wat zijn we heel flink, want met ons nachtlampje aan zijn wij ook niet bang!
De juf had een wit deken meegebracht en een grote spot. Wat zou er nu gebeuren?
De juf verstopte zich achter het doek en we zagen haar schaduw! We moesten haar bewegingen nadoen! Wat was dat grappig!
Er werd een kindje geblinddoekt en die moest raden wie er achter het doek stond. Dit was niet gemakkelijk, maar sommige kapoenen konden het niet laten om de naam te zeggen en dus was het raadsel snel opgelost!
We bewonderden onze eigen schaduw op het doek..
We gingen vandaag natuurlijk ook turnen met juf Nele!

Vrijdag hadden we allemaal onze pyjama aan. Zelfs de juf had haar pyjama aan van hello Kitty! Wat moesten die kapoenen lachen met de juf in pyjama!
We gingen nog even slapen/rusten/knuffelen met ons dekentje en de zaklamp. Sommige kapoentjes lagen bijna echt in dromenland!
Daarna deden we ochtendgymnastiek op het liedje van Samson en Gert! We waren onmiddellijk goed wakker!
In de namiddag hielden we een pyjamafeestje. We mochten dansen op muziek en smullen van lekkere koekjes.
Voor we naar huis gingen zaten we gezellig met ons dekentje in de kring terwijl de juf een verhaaltje vertelde.. We zongen slaapliedjes en vielen toen allemaal lekker in slaap! We gaven elkaar ook nog een dikke knuffel, want eigenlijk zijn wij allemaal lichtjes voor elkaar!

Het was weer een gezellig en leuk weekje.
Volgende week werken we rond Kerstmis en kerstballen en slingers.
Vergeten jullie tegen vrijdag het cadeautje niet mee te geven met de naam erop? Zo kunnen we de laatste week voor de vakantie gezellig afsluiten!

Lieve groetjes,
juf Nele
2 opmerkingen:

Anoniem zei

Een dikke proficiat voor juf Nele, die hier heel wat moeite in steekt om ons als ouders mee te laten genieten van de avonturen in de klas !!
mama en papa van Lana.

Nele Cauchie zei

Bedankt! Het doet heel veel deugd om positieve reacties te krijgen van de ouders! Het is met veel liefde en plezier gedaan!
Groetjes,
juf Nele