vrijdag 7 december 2012

Thema: Sint en Piet

3 december 2012 - 7 december 2012Maandag stond er een grote zak in onze kring. Van wie zou die zak zijn en wat zou er in zitten? We wisten het meteen! Het was de zak van zwarte Piet! We gaven de zak door op muziek. Als de muziek stopte mochten we er iets uithalen. Er zaten kleren in van Sinterklaas en zwarte Piet, die we bij elkaar moesten leggen. Gilles Wijnant werd Sinterklaas en Gilles Baes werd zwarte Piet. We wisten heel goed van wie de kledij was hoor! We leerden ook de echte naam van de kledij: mijter, mantel, staf, pietenmuts, pofbroek enz. We maakten ook kennis met het paard van Sinterklaas: Slecht Weer Vandaag!
In de knutselhoek gingen we aan de slag om zelf een pietenmuts te maken voor het feest van Sinterklaas op donderdag! We mochten stempelen, veren kleven en stukjes blinkend papier op een pietenmuts kleven..
In de poppenhoek mochten we ons verkleden in Sint en Piet. We mochten ook pakjes door de schoorsteen gooien door op het dak (de bank) te stappen, dat konden wij al heel goed hoor!
Er waren nieuwe puzzels van Sint en Piet en ook heel veel nieuwe boekjes! We mochten ook naar een boekje luisteren op CD!
We speelden met de stoomboot en de figuurtjes en maakten met de blokken ook een stoomboot voor de Sint en zijn Pieten.
De juf had ook een nieuw spelletje meegebracht. Het was een hele grote domino. We moesten dezelfde prentjes naast elkaar leggen om een hele lange slang te maken! De kleutertjes vonden het ook leuk om een grote toren te maken met de doosjes! :-)
We leerden een nieuw liedje:

Dinsdag zat er allerlei speelgoed in de zak! We sorteerden het speelgoed bij elkaar. Ballen, auto's, poppen, blokken enz.
Natuurlijk mochten we er ook mee spelen in de hoekjes!
Bij juf Nele moesten we een pietenparcours afleggen zodat we een pietendiploma konden bemachtigen! Dit lukte onze kapoenen al heel goed!

Woensdag zijn we naar het kasteel van de graaf en de gravin gegaan en kregen we lekkere speculaas!
Toen we terug in de klas kwamen hebben nog gedanst en meegezongen op sinterklaasliedjes en ons liedje van zwarte Pietje nog eens gezongen.
De juf vertelde ook nog een verhaaltje over Sinterklaas en zwarte Piet die met de stoomboot naar hier komen en cadeautjes in de schoorsteen gooien.

Donderdag was het de grote dag! Toen we in de klas kwamen lagen er overal taartkoekjes en nic nacjes. Ook de suikerklontjes en het flesje fruitsap voor zwarte Piet waren allemaal weg/leeg. We smulden van de lekkere koekjes en keken hoopvol uit naar de komst van Sinterklaas!
In de namiddag was het dan zover! We gingen met zijn allen naar de turnzaal en zongen liedjes om de Sint en zwarte Piet te verwelkomen. Wat waren we flink! Er waren geen traantjes! We toonden ons dansje van het grootoudersfeest aan Sint en Piet en daarna kregen we een lekker zakje snoep!
Terug in de klas maakten we de cadeautjes open die Sinterklaas en zwarte Piet gebracht hadden voor ons! Wat waren we enthousiast! We gingen naar huis als vrolijke zwarte Pietjes!

Vrijdag was het nog even nagenieten. We mochten proeven van lekkere choclade, koekjes en marsepein! In de klas mochten we spelen met het nieuwe speelgoed!
In de namiddag dansten we op het liedje van 'zwarte pieten stijl'. De kleuters vonden dit heel leuk! We keken ook nog naar enkele afleveringen van 'Dag Sinterklaasje'en gingen turnen met juf Nele, want vandaag kregen we onze pietendiploma!

Het was een spannend weekje en gaan het volgende week een beetje rustiger aandoen met het thema licht en donker. Vergeten jullie vrijdag de pyjama en het dekentje niet?
De kleutertjes mogen maandag ook hun zaklamp en zonnebril meebrengen!

Lieve groetjes,
juf Nele

Geen opmerkingen: