vrijdag 21 december 2012

Thema kerstsfeer

17 december 2012 - 21 december 2012


Maandag stond er plots een grote zak in de klas. Wat zou daar in zitten? We mochten eens voelen en het prikte een beetje! Ellie wist het meteen! Het was een kerstboom! We bekeken de kerstboom en bespraken hoe hij eruit zag. Hij heeft geen blaadjes, maar naalden en wordt ook wel een denneboom of spar genoemd. We luisterden naar het liedje van: 'O denneboom' en sommige kindjes konden dit al goed meezingen!
Toen kwamen enkele kinderen op het idee om de boom te versieren. Wat zouden we daar nu kunnen in hangen? Gelukkig wisten onze kapoenen dit al goed! Kerstballen en slinger natuurlijk! Gelukkig had Sam 'de klaspop' hieraan gedacht en had hij twee zakken vol kerstversieringen meegebracht! We gingen aan de slag om de boom te versieren..
(Bedankt aan de mama van Gilles Baes voor de vele kerstballen!)


We gingen ook aan de slag om zelf een kerstboom te maken voor mama en papa!
De juf knipte een kartonnen bord papier in drie stukken. Dat vonden we heel gek, want hoe kunnen we daar nu een kerstboom van maken?! :-D
Het resultaat vonden we dan ook heel mooi!
We oefenden ook onze nieuwjaarsbrief! Want we moeten heel goed oefenen zodat we hem goed kunnen voordragen!
Trippel trappel, o zo zoetjes
kom ik met mijn kleine voetjes,
met mijn armen open,
heel snel naar je toegelopen.
Een kusje hier, een kusje daar,
Ik wens je een gelukkig nieuw jaar!


Dinsdag sorteerden we de ballen volgens grootte en de slingers volgens lengte. We konden al goed zeggen welke ballen groot en klein waren, maar kort en lang voor de slingers was voor sommige nog een beetje moeilijk hoor!
We speelden een spelletje en moesten met de kleurendobbelstaan gooien. Daarna mochten we een kerstbal in dezelfde kleur nemen en op de kerstboom leggen.
We oefenden ook nog veel voor onze nieuwjaarsbrief!
We gingen vandaag turnen met juf Els omdat juf Nele vandaag eens de kindjes van juf Emilie moest overnemen.
In de poppenkamer mochten we onze eigen kerstboom versieren en mochten we de tafel leren dekken voor het kerstfeest.
We mochten ons ook verkleden in Maria en Jozef. De juf had het verhaal al eens kort samengevat.
We stempelden kerstballen in onze kerstboom.

Woensdag werkten we de kerstbomen af en speelden we in de hoekjes. We oefenden opnieuw onze nieuwjaarsbrief!

Donderdag rolden we met een kerstbal naar elkaar en moesten we dit kindje een knuffel geven! Kerst staat in het teken van vriendschap en liefde en dat moeten we ook tonen aan elkaar!
We versierden onze enveloppen voor onze nieuwjaarsbrieven.
In de namiddag mochten we naar de turnzaal, want daar was het vandaag SLZ got talent! De grote kinderen mochten hun talenten komen tonen op een geïmproviseerd podium! Wat hebben sommige kinderen talent! We waren onder de indruk! Misschien kunnen we binnen een paar jaar ook wel meedoen!!

Vrijdag was het dan zover! We gingen naar de klas van juf Annelies en daar speelde juf Regine het kerstverhaal na met de kleutertjes van de derde kleuterklas! Wat hebben ze dit goed gedaan! Bravo!
Hierna was het pakjestijd! We mochten de cadeautjes doorgeven op de muziek en als de muziek stopt mochten we het cadeautje open maken. Het is altijd leuk om een cadeautje te krijgen van iemand anders!
In de namiddag keken we met zijn allen naar een kerstfilm en dit was dan ook een mooie afsluiter voor de vakantie!

Ik wens iedereen een zalig kerstfeest toe en een gelukkig 2013! Tot volgend jaar!


2 opmerkingen:

Anoniem zei

Voor jou ook een prettige kerst juf Nele, wat een mooie kerstboom dat onze kindjes terug geknutseld hebben! Grjs mama Ellie

Nele Cauchie zei

Voor jullie ook een prettige kerst en een gelukkig nieuw jaar! Ze hebben dat met veel liefde en plezier gemaakt voor jullie! :-)
Groetjes,
juf Nele