vrijdag 14 september 2012

Thema: mijn boekentas!

10 september 2012 - 14 september 2012Maandag had Sam (de klaspop) zijn boekentas meegebracht! We keken wat er allemaal in zat. Brooddoos, drinkbus, knuffel, zakdoek, koekje en een appel. Zou dat er bij ons ook allemaal inzitten? We keken ook wat er eigenlijk wel en wat er niet in onze boekentas thuis hoort!
Om onze boekentas goed te herkennen maakten we een symbooltje om aan onze boekentas te hangen.
We gingen ook naar de turnzaal om rond te lopen met onze boekentas op onze rug, springen met boekentas op de rug, lopen met boekentas tegen de buik enz. We verstopten onze boekentassen en moesten deze zo snel mogelijk terug vinden. Op het einde mochten we 'slapen' op onze boekentas tot de juf ons wakker maakte.

Dinsdag deden we een toverspelletje met enkele boekentassen. De juf vertopte drie boekentassen onder een laken en toen we onze ogen dicht deden was er plots één boekentas verdwenen! We moesten dan raden welke boekentas er weg was. Om het moeilijker te maken namen we vier boekentassen en waren er plotseling twee boekentassen verdwenen!
We maakten een boekentasje door met onze handen te schilderen! Voor de nieuwe kleutertjes was dit even wennen. Onze handen worden daar toch vuil van? Maar gelukkig had de juf een emmer klaar gezet om onze handen te wassen! Wat kunnen wij al goed zelf onze handen wassen!
We leerden ook een versje:
Ik ga naar de kleuterklas,
Met mijn zakdoek in mijn boekentas.
En een koek en een banaan,
stapestap ik kom er aan!

Woensdag vertelde de juf een verhaal: papa in de tas!
Max mocht voor de eerste keer naar school met zijn nieuwe boekentas, maar hij wou ook blokken, kleurpotloden, boeken en vooral... papa meenemen! Maar papa kan toch helemaal niet in zijn boekentas! Gelukkig had Max een foto van hem en papa die hij kon meenemen naar de klas!
We vertelden over onze mama/moeke/papa en begrepen heel goed dat ze niet kunnen meekomen naar ons klasje omdat ze moeten werken of iets anders moeten doen!
We begonnen ook aan onze knutseltas. We mochten met speciale toverborstels schilderen op een groot blad. Dit is de ene kant van onze knutseltas. Op de andere kant mochten we onze handjes afdrukken op het blad.
Deze tas dient om onze knutselwerkjes in te steken, dus gelieve deze op maandag terug mee te brengen naar school!

Donderdag was Sam plots verdwenen! We zochten overal en vonden hem... in een grote boekentas! De juf probeerde ook in de boekentas te kruipen, maar die was veel te klein! Misschien konden wij er wel in... en ja hoor we konden er zelfs soms met twee in! Wat was dat leuk!
We mochten een puzzel maken van Fien of Max. Eerst moesten we de puzzel in drie stukken knippen. Wat kunnen wij al goed knippen! En tenslotte moesten we de drie stukken terug aan elkaar lijmen! Niet gemakkelijk!
We oefenden ook om zelfstandig onze boekentas open en dicht te doen en om onze boekentas op onze rug te hangen. Veel kindjes kunnen dit al heel goed!

Vrijdag kwam de schoolfotograaf en hebben we vooral gespeeld in de hoekjes, onze werkjes afgewerkt enz...
We deden ook nog enkele oefeningen met onze boekentas op onze benen en hop de benen omhoog! De boekentas boven ons hoofd houden, achter onze rug, op onze voeten enz...

Het was weer een hele leuke week! Vergeten jullie volgende week de knuffels niet mee te geven aan jullie kapoenen? Dan werken/leren wij een weekje over onze knuffels..
Geen opmerkingen: