zaterdag 29 september 2012

Thema: Jarig zijn! (Deel 1)

24 september 2012 - 28 september 2012


Dinsdag had de juf een doos meegebracht. Wat zou daar allemaal inzitten? We mochten om de beurt eens komen kijken en er iets uithalen. Het waren allemaal leuke verjaardagspullen om onze klas te versieren en de verjaardag van Sam te vieren, want ja hoor... vrijdag wordt Sam drie jaar!
We versierden onze klas met mooie slingers en mochten feesthoedjes opzetten tijdens het spelen. Met de plasticine mochten we taartjes maken voor de jarige.
We schilderden en versierden onze taart voor de verjaardagskalender. Deze wordt meegegeven op de verjaardag van jullie kapoen!
We leerden een nieuw liedje: het is feest vandaag!

Woensdag was het de grote dag voor onze kapoenen, want vandaag konden we onze meter en onze peter kiezen! We mochten een luchtballon kiezen en daar stond dan de foto van onze meter of peter op.
We dansten samen op leuke liedjes van Piet piraat, Samson en Gert, Plop enz...
En we kregen ook lekkere wafeltjes! De foto's volgen nog..
Daarna speelde de juf Tik Tak en we mochten met enkele meters en peter hiernaar kijken.

Donderdag speelden we een spelletje in de kring. We moesten met de kleurendobbelsteen gooien en een kaarsje van dezelfde kleur op de taart leggen. De iets oudere kleuters mochten met de gewone dobbelsteen gooien en het aantal bolletjes tellen en dan evenveel kaarsjes op de taart leggen.
Dit spel speelden we ook aan de puzzeltafel.
We mochten vandaag ook spelen met muziekinstrumenten. Als Sam wakker was mochten we luide muziek maken, maar als hij ging slapen moest het stil zijn. Als Sam aan het gapen was mochten we heel stilletjes muziek maken. Dit was niet gemakkelijk, want we moesten goed naar Sam kijken tijdens het spelen!

Vrijdag was het dan zover! We zongen en dansten voor Sam zijn verjaardag! We bekeken de verjaardagskaartjes en gaven de cadeautjes aan elkaar door op de muziek. Als het pakje bij het juiste kindje was mocht hij/zij het openmaken voor Sam. Wat waren het allemaal leuke cadeautjes! Sam was héél blij! Bedankt hiervoor!
In de namiddag had Sam een lekkere cake meegebracht. Eerst moest hij drie kaarsjes uitblazen. Wij mochten de cake versieren met snoepjes en daarna lekker smullen maar!
Voor we naar huis gingen speelden we nog een klein spelletje: wie heeft er veel cadeautjes en wie heeft er weinig cadeautjes?

Het was weer een gezellige, leuke week!Geen opmerkingen: