zaterdag 22 september 2012

Thema: knuffels (deel 1)

17 september 2012 - 21 september 2012Maandag had Sam zijn knuffel mee naar de klas. En wij ook natuurlijk! We stelden onze knuffels aan elkaar voor en mochten er iets over vertellen... Juf Nele had ook haar knuffel meegebracht, maar dat was een hele grote knuffel! We leerden over klein en groot en mochten allemaal eens naast de beer staan om te kijken wie het grootst was. Natuurlijk waren wij allemaal veel kleiner dan de beer!
Daarna mochten we met onze knuffels dansen op het lied 'SNUFFELTJE' van kabouter Plop. Dit vonden wij natuurlijk heel leuk! We mochten de knuffels op een groot laken leggen en dansen met het laken op de muziek. Er mochten ook enkele kinderen op het laken zitten en de beren proberen te vangen.
In de hoekjes mochten we berenpuzzels maken en huizen bouwen voor de knuffels.
De juf vertelde ook nog een verhaal: Jop en Boeboe!
Jop heeft een knuffellap en daarmee doet hij altijd leuke dingen. Hij legt de knuffel op zijn hoofd, op zijn voet, onder zijn trui enz... Dit mogen wij ook allemaal eens doen met onze knuffel!

Dinsdag maakten we onze knuffels wakker en mochten we dansen op het lied: ochtendgymnastiek van Samson en Gert. Dit deden we om goed wakker te worden.
Sam zijn knuffel was een beetje verdrietig vandaag. Hij wil zo graag een knuffelvriendje om mee te slapen. Sommige kleuters stelden voor om hun knuffel te 'lenen' zodat hij niet meer droevig is, maar dat wil de knuffel van Sam niet. Hij wil een knuffel voor zich alleen. Maar daar had de juf een oplossing voor! We mochten stempelen met zachte wattebollejtes en als deze droog waren mochten we die in een zakje steken. De juf tekende er nog een snoet op en kleefde er oogjes aan zodat het net een echt knuffelbeer lijkt! Wat waren onze knuffels blij met deze nieuwe vrienden!
we deden ook nog een spelletje in de kring. De juf verstopte een knuffeltje dat muziek maakt in de klas en een kleuter moest goed luisteren uit welke richting het muziekje kwam en de knuffel gaan zoeken!
We maakten vandaag ook kennis met onze meters en/of peters van L6 (die volgende week gekozen worden). Ze hadden hun handen geschilderd en deden net of het echte diertjes waren! Wat waren de kleuters onder de indruk! Het was een groot succes!

Woensdag waren de knuffels verdwenen! Ze hadden zich verstopt in de klas! Gelukkig konden we ze snel terug vinden en konden we nog dansen op het liedje van Samson en Gert.
De juf vertelde een verhaal (de knuffel van Lotte) op een hele speciale manier... Met een kamishibai! Het was heel mooi en de kleuters waren heel aandachtig.
De juf had foto's genomen van onze knufels, maar oooh neee! De foto's waren in stukken op de grond gevallen! Hoe moesten we die nu terug aan elkaar krijgen? Aiden had een schitterend idee! We kunnen ze met lijm terug aan elkaar maken! Aan de slag dan maar.

Donderdag lag er een dekentje in de kring. Wat zou er onder liggen? We mochten eens komen voelen en moesten zeggen of het voorwerp hard of zacht was. Wat konden de kleutertjes dit al heel goed! We dansten ook nog eens met onze knuffels op muziek, want dit is een groot succes bij de kapoenen!
We mochten ook turnen met juf Nele.

Vrijdag was een super leuke dag en een mooie afsluiter van de week, want we gingen naar de binnenspeeltuin: de grote giraf!

Prettig weekend allemaal en tot maandag!


Geen opmerkingen: