dinsdag 6 oktober 2015

Thema: jarig zijn

14 september zijn we gestart met het thema jarig zijn. Dit naar aanleiding van de verjaardag van onze klasvriend Rikki. Rikki was jarig op 25 september.

We mochten de poppenkamer versieren met een feestelijk tafellaken, vlagjes en slingers. We kregen ook taart met kaarsjes, cadeautjes, kartonnen feestbordjes en drinkbekers. Zo konden we in de poppenkamer een feestje vieren.We speelden een gezelschapsspel. Zoveel mogelijk taartjes verzamelen, maar opletten dat de kok niet tot bij de doos komt of hij neemt alle taartjes mee!


Met de plasticine konden we taartjes maken voor Rikki en evenveel kaarsjes op de taart zetten als Rikki jarig was!We mochten voor de verjaardag van Rikki onze eigen feesthoed ontwerpen! Ik hielp enkel om iets vast te hangen met stevige lijm of de nietjesmachine!In de zandbak werden ook hele lekkere taarten gebakken! :-)We mochten ook allerlei oefeningen doen met ballonnen. Proberen om de ballon in de lucht te houden met onze handen, armen, benen, hoofd enz.Met de blokken maakten we ook heerlijke taarten :-D We luisterden naar muziekkaarten in de boekenhoek en leerden begrippen in, voor, achter, op, onder met meneertje peperkoek en zijn huisje. We kleurden een tekening van de jarige Rikki.22 september zijn we naar het toneel gaan kijken van Nellie en Cesar die jarig waren. We mochten veel mee zingen en dansen met Nellie en Cesar!Vrijdag 25 september was het dan zover! We vierden de verjaardag van Rikki! We luisterden naar het verhaal: Rikki is jarig! En net zoals in het verhaal maakten we pannenkoeken!! Het werd een leuk en gezellig feestje!!

Geen opmerkingen: