maandag 14 september 2015

Thema vriendjes, je hoort erbij!

We leerden de begrippen: van GROOT naar klein. We moesten goed kijken en dan onze ogen sluiten. Toen we onze ogen open deden waren er kinderen van plaats verwisseld. We moesten vertellen wie en waar ze stonden.We maakten een herkenningsfiguur voor onze boekentas en namen hiervoor onze nieuwe klasvriend Rikki!

We mochten ook een vriend uit de klas schilderen.We kregen een foto van een vriend uit onze klas en op de muziek mochten we de foto's wisselen. Toen de muziek stopte moesten we bij een vriend gaan staan en vertellen hoe het kindje op onze foto eruit zag. We moesten dan bij elkaar raden wie het was. Uiteindelijk gingen we bij onze vriend op de foto staan.


We rolden met de dobbelsteen met de foto's van onze vriendjes en gaven de vrienden op de foto een dikke knuffel.


We bespraken in de klas waar we blij en waar we boos van worden. We legden de kaartjes bij de juiste prent. Vanaf nu kunnen we op het einde van de dag onze foto hangen bij de prent van de gevoelens blij, boos, bang of verdrietig.


We dansten op muziek met een vriendje en op het signaal van de juf moesten we een ander vriendje zoeken. Zo dansten we eens met iedereen!Vrijdag was er een verrassing voor onze kapoenen! We gingen naar de molen op het dorpsplein! Wat waren we enthousiast!Wannes maakte met de blokken een blaadjes-wegzuiger :-)) en ook Mats en Lore waren super trots op hun bouwwerkjes!

Geen opmerkingen: