vrijdag 9 januari 2015

Thema: Driekoningen

Maandag startte de juf met een verhaal. Ze vertelde nog eens het kerstverhaal waarbij de drie koningen op bezoek kwamen bij Jezus. Ze brachten alle drie een cadeau mee voor Jezus.


Sommige kinderen kenden ook een liedje van de drie koningen. We leerden dit aan elkaar en al gauw werd het door iedereen in de klas meegezongen.
Drie koningen, drie koningen geef mij een nieuwe hoed...

We kleurden een tekening in van het verhaal. We moesten hiervoor goed kijken naar de kleur van de omtrek van de figuren zodat we het in dezelfde kleur konden inkleuren.


Daarna maakten we van deze tekening een puzzel. Mooi op de lijn knippen.... en puzzelen maar!Dinsdag mocht iedereen verkleed naar school komen! De kinderen van de lagere school gingen op straat driekoningen gaan zingen, maar wij hielden het gezellig onder ons en zongen het voor elkaar.We leerden tellen tot drie met een spelletje. Draaien aan de draaischijf en evenveel centjes (knopen) in de spaarpot steken.Woensdag gingen we in de kerk naar de kerststal kijken. Eens zien of de drie koningen al bij Jezus waren! En ja hoor ze waren er al! Dat konden we zien aan de kronen op hun hoofd en de cadeautjes die ze mee hadden.


Terug in de klas gingen we aan de slag om zelf ook een kroon te maken! Met echt diamanten weliswaar!We speelden een spel in de kring: we krijgen een cadeau van de koning en moeten geblinddoekt voelen wat het is.

Geen opmerkingen: