zaterdag 31 januari 2015

Thema ziek zijn

Maandag kwamen we in de klas en merkten we dat Fientje heel veel moest hoesten en niezen. We leerden Fientje dat ze haar hand voor haar mond moest houden als ze hoest en we leerden haar ook hoe ze haar neusje moet snuiten. Kijk maar, wat kunnen wij dit al goed!


We besloten om de dokter te bellen. Juf Nele moest eventjes weg, maar wij zouden de dokter wel binnen laten. Er was toch enige twijfel of het nu wel een echte dokter was of juf Nele. We besloten dat de dokter heel hard op juf Nele leek.
De dokter luisterde naar het hart van Fientje met een stethoscoop. Wij mochten ook eens naar ons hartje luisteren.


Verder gebruikte de dokter nog een oorlampje, een spatel met een spiegeltje, een hamertje, een bloeddrukmeter en tenslotte gaf hij Fientje een spuitje. Fientje was helemaal niet bang voor de spuit! Flinke Fien!

De dokter schreef medicijnen en siroop op een doktersbriefje. Juf Nele moest dat vanavond gaan halen bij de apotheek. De dokter zei dat we heel goed voor Fientje moesten zorgen en dat ze heel veel moest rusten. En dat hebben we heel goed gedaan! Kijk maar...En natuurlijk verzorgden we elkaar ook goed hoor! Vooral spuitjes geven deden we super graag! We maakten dan ook zelf een eigen spuit!We maakten ook een dokterstas en moesten er zelf een kruis op kleven. Eerst even een lesje techniek: lijm maken met poeder en water!
Samen met de juf maakten we ook een stethoscoop voor in onze dokterstas.
We sorteerden pilletjes volgens kleur in potjes en dit met een pincet! Niet gemakkelijk! Ook deden we een oefening door de medicijnen op dezelfde vorm te leggen.


Dinsdag was er een apotheek in de klas. We kregen een doktersbriefje en moesten het juiste medicijn nemen (a.d.h.v. afbeeldingen).
We rolden pilletjes met plasticine voor in het medicijnpotje.Vrijdag was Fientje al goed genezen! Omdat we gezond moeten blijven en niet snel ziek willen worden moeten we gezond eten! We begonnen de dag met een gezond ontbijt! De juffen maakten ook lekkere havermoutpannenkoeken, maar volgens Zita had haar pannenkoek een andere smaak! :-p


Geen opmerkingen: