dinsdag 23 december 2014

Thema Kerstmis

De voorbije twee weken werkten en speelden we rond het thema Kerstmis. We leerden dat Kerstmis het feest is van de geboorte van Jezus. We maakten kennis met het kerststalletje. We vertelden dat we thuis een kerstboom hadden. Fientje had een grote zak meegebracht, wat zou daar inzitten? We mochten eens komen piepen en eens voelen. Het prikte een beetje! We wisten al snel dat het een kerstboom was!
Fientje wist niet goed wat er allemaal in de boom moest hangen om hem mooi te maken! Gelukkig waren wij er allemaal om haar te helpen! Eerst de kerstballen, dan de slingers, de lichtjes en de piek! Natuurlijk hingen we ook meneertjes peperkoek in onze kerstboom!In de poppenkamer versierden we kerstbomen. En we speelden natuurlijk ook met de spullen die de Sint vorige week gebracht heeft!Met de plasticine rolden we kerstballen en slingers om in de boom te hangen. Op de krijttafel versierden we de kerstboom door ballen en slingers te tekenen (schrijfmotoriek).We speelden een spelletje met cadeautjes. Fientje en meneertje peperkoek moesten de cadeautjes verdelen en wij hielpen hen daarbij. We oefenden de begrippen veel, weinig, evenveel.
Daarna kregen we allemaal een cadeautje of een kerstbal en mochten we rondstappen in de klas. Als we de belletjes hoorden moesten we bij een vriendje gaan staan en aan elkaar vertellen hoe ons cadeautje of onze kerstbal eruit zag. Ten slotte moesten we het vriendje zoeken met dezelfde kleur en dit in de lucht steken.Natuurlijk moesten we heel veel oefenen voor onze nieuwjaarsbrief! Hier alvast een voorsmaakje van wat jullie te wachten staat. Vergeet alvast niet te oefenen met jullie kapoen, want twee weken is lang hé :-)Tijdens de tweede week gingen we aan de slag om lekkere meneertjes peperkoek te maken. Wat waren we enthousiast!We speelden een spel met een grote kerstboom. We moesten met de dobbelsteen rollen en de juiste kerstbal in de boom hangen, maar als we meneertje peperkoek rolden mocht hij één stapje verder gaan. Als meneertje peperkoek helemaal aan de boom was, was hij gewonnen, maar waren al onze ballen in de boom, dan waren wij gewonnen!We moesten ook met de kleurendobbelsteen rollen en met de handen of de pincet een kerstballetje in het juiste gaatje van de kerstboom steken.In de klas luisterden we ook naar verhalen over Kerstmis en we dramatiseerden ook het verhaal van de geboorte van Jezus. Maak kennis met onze Maria en Jozef en hun kindje Jezus.Vrijdag was het dan het langverwachte kerstfeestje op school!
We keken naar het kerstverhaal dat gespeeld werd door de derde kleuterklas. Bravo voor juf Regine en alle kindjes van K3!Daarna was het cadeautjestijd! Pakjes doorgeven op de muziek en openmaken maar!We sloten de dag af met een gezellige kerstfilm 'plop en de kerstkabouter'. We kregen ook lekkere chipjes voor de verjaardag van juf Annelies!


Geen opmerkingen: