zondag 14 december 2014

Thema Sint en Piet

Tijdens ons thema Sint en Piet moesten we druk oefenen om echte hulppieten te worden! In de klas konden we ons verkleden in Sint en Piet. We deelden cadeautjes uit aan elkaar, we gleden van het dak, sprongen door schoorstenen, stapten op de rand van het dak om zo cadeautjes in de grote schoorsteen te gooien.
We hadden ook iedere dag bezoek van spiekpietje! Hij verstopte zich iedere dag op een andere plaats en belde 's avonds naar de sint om te vertellen wie er flink was geweest en wie niet, zo kon Sint dat opschrijven in zijn grote boek! :-)We maakten een stoomboot om van Spanje naar hier te varen.
We schilderden een schoen, die we aan de schoorsteen mochten zetten zodat de sint iets lekkers komt brengen voor ons!
Iedere dag lag er iets nieuws bij onze schoenen! We mochten proeven van letterkoekjes, kleine taartjes (nic nacjes), chocolade, speculoos en zachte snoepjes.. Wat waren we blij met al dit lekkers!We speelden een muziekspelletje. Eén kleuter was zwarte piet en moest zich verstoppen met een bellenkrans. Een andere kleuter moest zwarte piet gaan zoeken door naar de richting van het geluid te gaan.


We leerden al spelend de kleuren kennen en benoemen door met de dobbelsteen te gooien en zwarte piet de juiste kledij te geven.


We hielpen Sinterklaas zich aan te kleden door de prenten in de juiste volgorde te leggen.


Donderdagnamiddag gingen we met zijn allen naar de bioscoop! We keken naar 'Sinterklaas en het pratende paard'. Kijk maar naar de verwonderde gezichtjes :-)


Vrijdag gingen we met onze meters en peters samen naar het kasteel van Zandbergen. We kregen lekkere speculaaskoeken van mevrouw de gravin.


Vrijdagnamiddag was het dan zover! We wachten met zijn allen in de turnzaal en zongen liedjes voor de komst van Sinterklaas en zwarte piet.
We toonden ons dansje van het grootouderfeest aan Sint en Piet en zwarte Piet danste zelf mee met ons!
Daarna kregen we allemaal een pakje met lekkers van Sinterklaas en zwarte Piet. Ook kregen we cadeautjes voor in onze klas! Dankjewel Sint en Piet en tot volgend jaar!Woensdag kwamen onze meters en peters voorlezen naar aanleiding van de jeugdboekenweek.


Geen opmerkingen: