zondag 14 september 2014

Thema: Mijn boekentas!

Maandag was Fientje haar boekentas kwijt! We hielpen haar zoeken in de klas. Gelukkig konden we ze snel vinden. Wat zou er nu allemaal inzitten? We gingen eens kijken... een koek, een appel, een brooddoos, een drinkfles en een knuffel! Zou dat er bij ons ook allemaal inzitten? Natuurlijk waren we allemaal heel benieuwd en gingen in onze boekentas kijken. Bij de meeste kindjes zat dit er ook allemaal in! We keken ook wat wel en wat niet in de boekentas thuis hoort! De kapoenen weten dit al heel goed!
We deden enkele spelletjes in de kring: de attributen bij de juiste boekentas leggen (bij de juiste kleur) en de boekentassen aan de juiste kapstok hangen (bij het juiste symbooltje). Wat kunnen we dit al goed!
We maakten een puzzel van onze boekentas, we kleurden een meneertje peperkoek in om aan onze boekentas te hangen zodat we deze niet verliezen en we maakten een 'echte' nieuwe boekentas door met onze vingertjes te stempelen.
We leerden een versje:
Ik ga naar de kleuterklas,
Met een zakdoek in mijn boekentas.
Met een koek en een banaan,
stappestap hier kom ik aan!

Donderdag had Fientje zich verstopt! Er stonden in de kring drie tassen: een kleine winkeltas, een boekentas en een grote koffer. We dachten meteen dat Fientje in de grote koffer zou zitten, want de andere tassen waren natuurlijk veel te klein! En ja hoor! Daar kwam Fientje tevoorschijn uit de grote koffer! Zouden wij daar ook in passen? Even proberen maar...
We keken naar onze boekentassen. Welke boekentas is het grootst? En welke het kleinst? We kwamen tot het besluit dat de boekentassen met de wieltjes het grootst waren. :-)
In de kring lagen drie boekentassen, welke boekentas was er plots verdwenen? Goed kijken hoor!

Juf speelde deze week terug tik tak dat zullen we waarschijnlijk al verteld hebben?

Geen opmerkingen: