maandag 7 maart 2016

Thema: Boeken in de klas

Naar aanleiding van de jeugdboekenweek werken we twee weken over boeken.
We bekijken verschillende soorten boeken: kookboek, stripboek, prentenboek, sprookjesboek, flapjesboek, voelboek, luisterboek enz.
Iedereen mocht ook zijn lievelingsboek meebrengen en de juf vertelt iedere dag uit één van onze lievelingsboeken.
Kaat had boeken mee met een cd waar we mochten naar luisteren en we mochten de radio zelf bedienen!

We verzonnen zelf een verhaal over een ridder en een prinses die een baby krijgen en oog in oog komen te staan met een draak en een magische vlinder. We tekenden de prenten van het verhaal, de juf schreef de tekst erbij, we verzonnen samen een gepaste titel en zagen hoe de indeling van een boek eruit ziet. Wat waren we fier op het eindresultaat!

We leerden ook veel over letters natuurlijk. We werkte rond onze eerste letter van onze naam. We deden in de turnzaal ook spelletjes met onze eerste letter: zo snel mogelijk op je eigen letter gaan staan, estafette: je letter halen aan de overkant en op dezelfde mat leggen, welke letter voel je op je buik?

Vrijdag gingen we naar de bibliotheek. Daar kregen we een rondleiding en moesten een zoektocht doen naar schoenen! In die schoenen zaten briefjes die een woord vormden: S C H OE N ! We mochten ook op de grote tv naar een digitaal verhaal kijken: de schoenen van mama!
Op het einde mochten we allemaal een boek kiezen om mee te nemen naar de klas! We moeten deze wel terug brengen natuurlijk!


Geen opmerkingen: