donderdag 5 november 2015

Thema herfst: slakken in het bos! Week 2

We mochten slakken meebrengen naar de klas! We maakten in onze klas een slakkenhotel. We waren in de ban van deze kleine, glibberige diertjes.
Met vergrootglazen bekeken we ze van heel dichtbij. We zagen het slijmspoor op het zwart papier. We deden zelf een wedstrijdje: welke slak zou eerst aan de overkant van het blad zijn??

We gaven de slakken stukjes appel en druifjes en zagen dat ze dit heeeeel traag opaten. We zagen ook een naaktslak en hele kleine babyslakjes.We rolden met de kleurendobbelsteen en kleurden telkens een vakje in van de slak. Bij het slakkenhotel lagen ook oefeningen om een huisje te tekenen op de stippenlijn.
We deden schrijfdans op muziek en moesten op de naaktslak en huisje tekenen. Daarna mochten we de slak inkleuren.
Met de plasticine rolden we huisjes voor de slakken.
We maakten een slak in klei voor bij onze herfstboom.
We deden een slak na door heel traag te bewegen (glijden), maar we moesten ons in ons huisje verstoppen als de roofvogel langskwam!De juf vertelde een verhaal over 10 kleine slakken waarvan er telkens eentje wegvalt tot er maar één slakje overblijft. Dit verhaal werd in de boekenhoek meermaals herhaald.In de turnzaal deden we oefeningen om een goede slak te worden! We moesten naar de overkant stappen, lopen, kruipen, glijden zonder dat ons huisje op de grond valt!We schilderden deze week ook een herfstboom in mooie herfstkleuren.
We zochten de juiste schaduw bij de prent van het bos.
We zochten twee delfde helften van blaadjes bij elkaar.


Geen opmerkingen: