zondag 8 maart 2015

Thema gaatjes en buizen

De voorbije twee weken hebben we gewerkt en gespeeld met gaatjes en buizen.
Maandag had de juf een doos meegebracht met allemaal spullen, maar toen ze de doos in de kring bracht vielen er altijd spullen uit. Hoe zou dat nu komen? We wisten het al snel. Er zat een gat in de doos!
We gingen op zoek in de klas naar allerlei gaatjes.We speelden in de klas ook met allerlei materialen waar gaatjes inzaten. Parels rijgen, gaatjes maken in plasticine, experimenteren met buizen en parels, met knikkers door buizen rollen, met de auto's door buizen rijden enz...Dinsdag had de juf een laken meegebracht met grote en kleine gaten, maar er zat iemand verstopt onder het laken! Het was muis! Muis dacht dat het laken kaas was en heeft er overal gaten in gebeten. Muis en haar familie kwamen twee weekjes logeren in onze klas! We keken welke muizen er door de grote gaten konden en welke door de kleine gaatjes. Juf vertelde ook het verhaal van "waar is de kaas?"
We speelden een gezelschapsspel waarbij we zoveel mogelijk kaasjes moesten verzamelen. De muizen tegen de kat!
Er was ook een spelletje: pas op voor de muis! We moesten stokjes in de gaatjes steken, maar de muis kon er plots uitspringen en dan was je verloren!


Juf vertelde ook het verhaal: "Kleine muis zoekt een huis"
Kleine muis vond een appel en wou deze meenemen in zijn holletje, maar de appel was te groot! Muis ging op zoek naar een nieuw, groter hol. Maar nergens was er plaats genoeg voor muis en haar appel! Onderweg kreeg muis honger en at telkens een stukje van de appel. De appel werd steeds kleiner en uiteindelijk kon de appel wel door het huis van muis!

We maakten in de klas ook een huis voor muis door met verschillende rollen en buizen te stempelen. De muis maakten we door met knikkers door de verf te rollen. We gaven ons muisje ook kaas met gaatjes en een appel die in het huis past (zoals in het verhaal). Door te scheuren en te plakken versierden we een appel die te groot was om in het huisje te kunnen.
Toen we het huisje mee naar huis mochten nemen zat er ook voor ons een kleine verrassing in!


We maakten heerlijke kaasstokjes! We mochten een kaasje en een druifje op een stokje prikken en daarna aten we alles gezellig samen op!

Geen opmerkingen: