vrijdag 11 april 2014

Thema: Pasen!

Zoals jullie kunnen zien hebben we heel hard gewerkt tijdens de laatste weken voor de vakantie. We hadden veel werk om onze paasmandjes te maken. Ballonnen bekleven met krantenpapier, schilderen, kip voorzien van veren en de de juiste kleuren en zelf poseren als kuiken. :-))
We schilderden ook een paashaas, speelden zelf paashaas en verstopten eitjes in de klas, we zochten een paasei dat muziek maakte, we zongen het lied: rode stippen op een ei... en we mochten oefeningen doen met allerlei papieren eieren door deze op ons hoofd, buik, rug, been enz. te leggen.
We rolden eitjes met de plasticine en maakten met plasticine het gezicht van de paashaas. We speelden ook verschillende gezelschapsspelen over de paashaas en over de kip en de kuikentjes.
We moesten natuurlijk ook onze paasboom versieren en dit deden we door met de dobbelsteen te rollen en een eitje in dezelfde kleur in de boom te hangen.Op woensdag stond ons een verrassing te wachten! De paasklokken waren namelijk langs geweest op school en hadden overal eieren verstopt! We gingen snel overal zoeken!


We mochten ook proeven van de verschillende soorten chocolade en beslissen welke we de lekkerste vonden. De witte chocolade had onze voorkeur! We mochten dan ook geblinddoekt een klein stukje proeven en raden welke chocolade het was. Niet gemakkelijk!


En wat krijgen we van chocolade te eten? ... Een chocolademond! :-D


Vrijdag gingen we als paashaasjes naar huis met ons ei vol chocolade!
Nog een prettige vakantie lieve schatten!

Geen opmerkingen: