vrijdag 13 december 2013

Thema: Licht en donker

Overal lichtjes! Dat zagen we in ons klasje deze week!
We hadden een donker hoekje waar we met onze zaklampen en lichtjes konden spelen en ontdekken.
Dinsdag had juf een boom meegebracht, maar het was niet zo maar een boom het was een kerstboom! Natuurlijk wisten wij onmiddellijk wat we ermee moesten doen. Versieren! De juf hing er lichtjes in en wij mochten de ballen erin hangen. Nog enkele slingers en als laatste te pin op de top van de boom! Wat mooi!
We keken naar de beeldjes in de stal en zongen ook een liedje over de os, de ezel en het schaap.
We speelden een spelletje met een kerstboom. We moesten rollen met de dobbelsteen en de kerstboom versieren met 'lichtjes' in dezelfde kleur.
We knutselden ook een mooie ster door te schilderen en te knippen!
De juf vertelde deze week ook een verhaaltje met het verteltheatertje over Sam 'de schildpad' die bang is in het donker. We hadden dan ook een gesprekje over bang zijn en kwamen tot het besluit dat wij helemaal niet bang zijn in het donker!
We dansten met onze zaklampen op snelle en trage muziek, probeerden het licht van de zaklamp te vangen en deden nog allerlei spelletjes met onze zaklampen in het donker.
Op vrijdag kwamen we in onze mooie pyjama naar school! Schattig!
We hadden in ons kringetje een zacht en warm dekentje om ons te verwarmen terwijl we naar een verhaal luisterden. We hielden ook een klein pyjamafeestje en mochten met een snelle en trage trein dansen op de muziek. Als afsluiter dronken we een lekker bekertje melk terwijl we naar een aflevering keken van plop en de slaapmelk.

Slaap maar goed uit dit weekend lieve kapoenen zodat we volgende week de laatste schoolweek van het jaar goed kunnen inzetten!

Geen opmerkingen: