zondag 21 april 2013

Thema lente

15 april 2013 - 19 april 2013


Maandag had Sam een bloem meegebracht. Van Waar zou die komen? We gingen buiten op zoek naar bloemetjes en vonden heel veel madeliefjes en paardebloemen! We zagen ook paasbloemen, maar die mochten we niet plukken van de juf. We vonden ook een tak met knoppen. Uit die knoppen komen bloemetjes. We hadden dan ook een gesprekje over de lente. We bekeken en bespraken de verschillende bloemen: de naam van de bloem, bloemblaadjes, hartje, zaadjes, meeldraden, stengel met blaadjes en wortels.
We versierden een bloem met mooie kleuren ecoline. En we leerden een nieuw liedje!


Dinsdag bekeken we enkele bloembollen en we plantten er ook eentje in de aarde! Iedere dag kijken we of er al iets te zien is en we geven ze ook op tijd water!
We maakten een hyacint-bloem van een eierdoos. En de juf speelde een poppenspel met bloemen! :-)
We speelden een spelletje waarbij we moesten tellen. Gooien met de dobbelsteen en een bloemblaadje op hetzelfde aantal leggen.

Woensdag vertelde de juf een verhaaltje over een bloem (roosje) die haar blaadjes verliest in de herfst, maar door de zon en de regen in de lente groeit het zaadje terug tot een mooie bloem. We mochten daarna knippen en plakken om de prentjes chronologisch te rangschikken van zaadje tot bloem.

Donderdag vertelde de juf het verhaaltje van 'de zaaier' en werkten we verder aan onze lente-collage. We herhaalden ons liedje en gingen turnen met juf Nele.

Vrijdag gingen we ook turnen met juf Nele (omdat het dinsdag niet kon doorgaan). We leerden terug een spelletje om te tellen. We moesten evenveel bloemetjes op het gras leggen als aangegeven was.
We moesten ook een zaadje uitbeelden en iemand anders kwam ons water geven zodat we konden groeien...

In de hoekjes mochten we deze week ook aan de slag met aarde, schepjes, harkjes, bloempotjes enz.. En we werkten in de tuin met allerlei tuingereedschap! Wat een goede werkers hebben jullie! ;-)

Geen opmerkingen: