dinsdag 22 november 2016

Thema: de herfst

We gingen naar het bos en deden er allerlei zoekopdrachten. We zochten bladeren in de vorm van een pluim, een hartje en een ster. We zochten eikels en kastanjes.
De boswachter vertelde ons hoe ze bomen meet en toonde het ook eens voor op ons. We voelden aan een boom met een zachte schors en een boom met een harde/ruwe schors. We gingen ook eens rond een dunne en een dikke boom staan met onze armen rond de stam.

We knipten blaadjes in stukjes om een uil te maken en maakten met de bladeren de rok van een ballerina, de pluimen van een indiaan, de vleugels van een vogel of de schub van een vis.
We stempelden de woordjes van de herfst.
We speelden een rijmwoordenlotto van de herfst.
We deden weegoefeningen met spullen van de klas en moesten de weegschaal even zwaar maken met noten.
Ook in de winkel verkochten we noten en gebruikten we een boodschappenlijstje met cijfers tot 7.

Op donderdag gingen we stemmen voor de leerlingenraad van onze school. We maakten een identiteitskaart door onze naam te stempelen en onze vingerafdruk erop te zetten. Daarna mochten we met onze identiteitskaart en onze stembrief naar het stemlokaal. Daar moesten we in een hokje gaan zitten en drie bolletjes inkleuren. Daarna moesten we onze brief in de stembus steken.

We zijn in die week ook naar het kerkhof geweest n.a.v. Allerheiligen. We moesten heel stil zijn op het kerkhof. Vooral de graven van de kinderen deed ons stil worden.

Geen opmerkingen: