zaterdag 14 mei 2016

Thema sport!

We leerden twee weken over sport. De eerste week was maar een hele korte week.
Maandag was het sportdag op school! We schoven door in groepjes naar de verschillende postjes: springkasteel, parcours in de turnzaal, springen in de hoepels en evenwicht oefenen op een touw, experimenteren met ballen, om het snelst de was ophangen, om het snelste de ballen met de poppenwagens naar de overkant brengen, fietsenparcours en parcour waarbij de voeten niet op de grond mogen komen.Dinsdag gingen we in de voormiddag naar het clb. In de namiddag gingen we naar de atletiekpiste in Geraardsbergen. We mochten er 'Hordespringen', 400m lopen op de piste, verspringen in het zand, om het verste gooien met de ballen, snelheidsspelletjes met de ballen. De kleuters vonden het super! Tijdens het wachten op de bus gingen we picknicken in het zonnetje.Deze week speelden we heel veel sportspelletjes buiten in het mooie weer! We speelden onder andere chinese voetbal, bal omhoog gooien en zo snel mogelijk vangen als je je naam hoort, snel rond de kring lopen en de bal uit elkaars handen nemen, tik tak boem enz... Ook dansten we buiten op uitbeeldliedjes.
We ontwierpen onze eigen voetbaloutfit en maakten een persoonlijke medaille.
Matteo en Victor brachten bekers en medailles mee. We keken welke beker de grootste en welke de kleinste was, welke de zwaarste was enz. Ook bracht de juf enkele medailles mee van haar loopwedstrijden, dat vonden we heel leuk en deden ook de medailles eens aan.
We speelden met het voetbalspel in de klas en deden ook een luisteroefening. We moesten de mannetjes op de juiste manier plaatsen op het voetbalveld zoals gezegd wordt door onze tegenspeler.

Geen opmerkingen: