vrijdag 22 januari 2016

Thema: astronauten in de ruimte

Tijdens het thema licht en donker maakten we al kennis met de zon, de maan en de sterren. Nu gingen we daar dieper op in en we leerden dat de maan rond de aarde draait en dat de aarde rond de zon draait. We leerden dit door het zelf uit te beelden.
We stapten ook rond in de klas als manen, zonnen en de aarde en we moesten op signaal met drie samen staan en het juiste uitbeelden.

Met de blokken werden prachtige raketten gebouwd en ook een ruimtestation!
Met de plasticine maakten we ruimtewezentjes.

Onze poppenkamer werd een echt ruimtestation! Toekomstige astronauten konden ook oefenen om naar de ruimte te gaan door hun evenwicht te leren houden, te stappen zoals een astronaut enz. Later kwam er een raket in onze klas, die we samen mochten schilderen. We leerden dat we via het ruimtestation met een buis in de raket terecht kwamen. Maar we moesten wel een ruimtepak aandoen natuurlijk!

We maakten een raket, dat we zelf mochten versieren.

We tekenden een raket met behulp van een stappenplan. Daarna mochten we deze inschilderen en kijk eens wie er kwam kijken door het raam! :-)
Hele mooie resultaten!

We keken naar een filmpje over de planeten en mochten dan ook zelf planeten schilderen.

Dinsdag was het filmnamiddag en mochten we zelf kiezen naar welke film we gingen kijken. We kozen voor Frozen, De gelaarsde kat en een film van de pinguïns.

Op vrijdagnamiddag keken we naar een film die Wannes had meegebracht: Mega Toby in de ruimte! Leuke afsluiter van twee leuke, leerrijke weken!

Geen opmerkingen: