zaterdag 19 december 2015

Thema Kerstmis

Gezellig in de klas met deze kerstsfeer!
We versieren een kerstboom in de poppenkamer.
We gooien met een dobbelsteen en kleurden evenveel sterren.
We speelden een spel met kerstbomen en moesten door te tellen zo snel mogelijk de ballen in de boom verzamelen.
Er was een memorie spel met sterren.
We mochten het verhaal naspelen van de geboorte van Jezus.


We hielpen de kerstboom te versieren en zongen hierbij kerstliedjes.We oefenden de begrippen eerste, tweede, derde door de figuren in de boom te zetten. We oefenden ook de begrippen onderste, middelste, bovenste rij door goed te kijken welke figuren van plaats veranderd waren.Via een stappenplan tekenden we een rendier en mochten het daarna inschilderen.We kleurden een kleurprent van Maria, Jozef en Jezus in zoals de prent in het boek.We maakten een kerststal.We keken naar het kerstverhaal van juf Regine en de kindjes van de derde kleuterklas!Vorige week kwam juf Tatiana nog eens een dagje bij ons in de klas les geven.
we leerden vanalles over touwen en linten.
We leerden meten via een spelletje met een touwladder, we mochten experimenteren met verschillende touwen en linten en we mochten een kamp proberen bouwen met touwen en dekens!
Juf Tatiana vertelde ook een verhaal met poppetjes.De laatste dag voor de vakantie hielden we een kerstreceptie met lekkere hapjes en drankjes. Bedankt iedereen om ons te voorzien van al dat lekkers!!Daarna speelden we het pakjesspel. Op de muziek gaven we een pakje door aan elkaar en toen die stopte deden we ons cadeautje open.Om de dag af te sluiten keken we naar een film met een lekker bekertje chips :-)
Daarna werd er nog vrolijk gedanst op K3, Rox, Samson en Gert en Mariah Carey: all i want for Christmas is you! :-)

Geen opmerkingen: