zaterdag 23 mei 2015

Thema: de boerderij!

We leren twee weken over de boerderij. De eerste week ontdekten we de vele dieren van de boerderij. Hoe zien ze eruit? Welk geluid maken ze? Hoe heet hun jong? Wat eten ze? En nog zoveel meer!

Sommige kindjes brachten hun dierenvrienden mee van thuis. Ralph had zelfs een heel groot paard meegebracht! Wat een plezier hebben we hiermee! Ook de juf bracht een groot schaap mee naar de klas, wat was die lekker zacht!

We maakten stallen voor de dieren en bedekten die met stro zodat de dieren lekker konden slapen in hun stal. We moesten goed kijken in welke stal het dier moest staan, maar dankzij het tekentalent van de juf (hum hum) konden we dit gemakkelijk zien!We kleurden een varken in met wasco en mochten er daarna modder over schilderen met waterverf.We oefenden met de knuffels de begrippen boven, onder, naast en in. Daarna deden we deze oefening met een tekening die we daarna mochten inkleuren. Goed luisteren dus waar we het diertje moesten kleven!We speelden een muziekspel. We moesten goed luisteren welk dier we hoorden. Hoorde ons dier thuis in de boerderij of niet? Als ons dier aan de beurt was mochten we het op de juiste plaats leggen.
Daarna speelden we met de boerderijdieren een memory spel op de tafel.Vrijdag gingen we naar de boerderij van de meme en pepe van Lene en Lasse. Daar hebben ze heel veel koeien! We mochten een ritje maken op een echte tractor! Wat was dat leuk!
Daarna mochten we echte verse melk proeven van de koe en wat kregen we daarvan? Een melksnorretje! Grappig!


We kregen ook nog een lekkere chocoladepudding hmmmm bedankt meme en pepe!We brachten ook een bezoekje bij de kalfjes. Er was zelf één kalfje die nog maar 4 weken oud was!
Terwijl we op de bus aan het wachten waren speelden we nog eventjes met de gekke poes!
Het was een leuke voormiddag! Bedankt aan de familie van Lene, Lasse en Janne (2K) dat we op bezoek mochten komen en dat we lekkere pudding kregen!Geen opmerkingen: