zondag 15 februari 2015

Thema carnaval week 1

De eerste week van het thema carnaval mochten we allemaal spullen meebrengen naar de klas.
Maandag hadden we een masker meegebracht. We werkten een hele dag rond maskers.
We toonden de maskers aan elkaar en deden het dier/de persoon na.


We versierden zelf een masker.


We speelden een spel: Wie is het vriendje achter het masker?


We leerden een lied:

Een masker op mijn snoet snoet snoet
een hele gekke hoed hoed hoed
confetti op de grond,
kom draai nu in het rond!

Dinsdag mochten we gekke schoenen meebrengen! Wat waren er originele en leuke schoenen bij!Ook Fluffy de schoen was aanwezig in de klas! Wat vonden de kleuters hem grappig!We versierden gekke schoenen door te knippen, te scheuren en te plakken.Woensdag was het gekke neuzendag! We kregen allemaal een rode neus en konden deze zelf doorgeven door 'neuze neuze' te doen bij elkaar..


We speelden een neuzen memorie van Anna. En ook in de andere hoekjes leefde het thema carnaval volop! Onder andere een carnavalswagen maken :-)


We kregen deze week ook bezoek van een echte prins carnaval! Arne loopt mee in de stoet van Aalst en dit waren zijn kleren van vorig jaar! Heel mooi hoor Arne!Donderdag brachten we een gekke hoed mee! Aan de puzzeltafel moesten we de juiste vorm van de hoed op de juiste plaats leggen en de kinderen de juiste hoed geven.


Vrijdag mochten we verkleed naar school komen! We deden ons personage na in de klas. Juf merkte dat er heel veel toekomstige prinsessen, mega Mindy's en Toby's, piraten enz... in de klas zitten! We mochten ook experimenteren met muziekinstrumenten en we maakten een fanfare in door de klas met onze instrumenten!Geen opmerkingen: