zondag 26 oktober 2014

Thema piepklein kaboutertje

Onze klas veranderde de voorbije week in een echt kabouterparadijs!
Kaboutertje Woutertje kwam op bezoek met mevrouwtje paddenstoel. Ze waren op zoek naar hun kaboutervrienden die zich in de klas hadden verstopt. We hielpen hen zoeken en moesten allerlei opdrachtjes uitvoeren.
Kaboutertje Woutertje vond dat wij dat heel goed gedaan hadden en vroeg ons of we ook echte kabouters wouden worden! Natuurlijk zagen we dat zitten! We maakten in de klas een kaboutermuts en een paddenstoel. De hoed van de paddenstoel moest witte stippen hebben, daarom moesten we rond de blokjes schilderen. Niet gemakkelijk! De steel mochten we beplakken met stukjes papier dat we zelf moesten scheuren.
We verkleedden ons in kabouters en paddenstoelen en leefden zoals echte kabouters in een paddenstoel in onze poppenkamer.
Met de plasticine mochten we stippen rollen voor op het dak van de paddenstoel.
Er waren ook griezelige verkleedspullen van Halloween.. Wat een plezier!We zongen in onze klas liedjes over kabouters.
We beelden het lied uit: er zat een klein kaboutertje, huilend op een steen...En we mochten op de schoot van de juf gaan zitten om het liedje uit te beelden van: 'op een grote paddenstoel, rood met witte stippen...'
De kleutertjes mochten eens foto's trekken ondertussen :-D (er waren er heel veel mislukt, dus niet iedereen staat er op)We speelden een spel met paddenstoelen. We moesten de juiste kabouter zoeken en bij de paddenstoel leggen. Wie het eerst alle kabouters verzameld had was de winnaar.


Vrijdag was het feest in de klas! Een echt griezelfeest! We dansten op muziek van kabouter plop en we smulden van de lekkere cakejes, snoepjes, chipjes die we gekregen hebben! Bedankt aan de lieve mama's en papa's (of andere familieleden) die hiervoor gezorgd hebben!!


Geen opmerkingen: