zaterdag 22 maart 2014

Thema: Mijn lichaam

We leerden de voorbije week ons lichaam beter kennen. Maandag begonnen we met een waarneming van ons lichaam. Met behulp van prenten moesten we verwoorden welk lichaamsdeel er te zien was en dit ook tonen bij onszelf, wat kunnen we allemaal doen met dat lichaamsdeel? We maakten ook muziek met het gekozen lichaamsdeel.


We bekeken onszelf in de spiegel en trokken allerlei gekke bekken. We maakten ook een spiegel om mee te nemen naar huist!


We moesten ook ons lichaam proberen schilderen onder ons hoofd.


De juf tekende ons over op een heel groot blad dat we daarna mochten schilderen (omdat er maar één kindje tegelijk kan schilderen doen we hier volgende week aan verder).


We dansten op het liedje: hoofd, schouders, knie en teen... En twee handjes op de tafel, twee handjes in de zij... jouw kapoen zal het met veel plezier opnieuw zingen en tonen!
We gooiden met de dobbelsteen en moesten de houdingen op de dobbelsteen nabootsen.


Met de plasticine moesten we een gezicht maken. We speelden ook een spel met aardappelmannetjes. Eerst draaien en dan het juiste lichaamsdeel bevestigen aan de aardappel. Wie het eerst zijn aardappel gemaakt had was de winnaar!


We gaven elkaar een deugddoende, kriebelende massage en per twee deden we allerlei oefeningen met ons lichaam: fietsen in de lucht, heen een weer wiegen, naar voor en achter wiegen, met de rug tegen elkaar wiegen en samen proberen rechtstaan met vallende kleuters tot gevolg :-D


In de boekenhoek leerden we de begrippen in, op, naast, achter, onder met meneertje peperkoek en zijn huisje!

Geen opmerkingen: