zondag 16 februari 2014

Thema: Kleuren

Maandag mochten we een dagje lekker thuis blijven!
Dinsdag was het de rode dag en kwamen we naar school in rode kleren! We bekeken onze kledij eens goed en toen gingen we op zoek naar rode dingen in de klas terwijl we het liedje zongen: rood, rood, 'k heb geen rood, 'k moet nog rood gaan zoeken hier in alle hoeken!
In de hoekjes speelden we met heel veel kleurenspelletjes.
We maakten een kleurenrups en gingen aan de slag om de rode bol te maken voor het hoofd van de rups.Woensdag was het de blauwe dag. Leuk dat alle kapoenen in het blauw waren! We gingen terug op zoek in de klas naar blauwe spullen, maar nu op het liedje: blauw, blauw, 'k heb geen blauw...
We speelden een kleurenspel met blokken: rollen met de twee dobbelstenen en evenveel blokjes nemen in de juiste kleur en er een toren mee maken. Op het einde maakten we met alle blokjes samen een huisje.
We maakten onze blauwe bol voor de rups door te knippen en te plakken.
Met de blokken maakten we dezelfde torens als op de foto. Niet gemakkelijk! We moesten goed kijken naar de juiste kleur!Donderdag leerden we over de kleur geel. We gingen op zoek naar gele voorwerpen in de klas terwijl we het liedje zongen.
We maakten de gele bol van onze rups door te scheuren en te plakken.
In de namiddag was het filmnamiddag en genoten we van een film van plop: Prins carnaval! (voorbereiding op de volgende weken) :-)Vrijdag was het de groene dag. De juf speelde een poppenspel waarin Fientje en meneertje peperkoek de hoofdrol speelden! Fientje wou haar kamer schilderen en meneertje peperkoek zou haar helpen. Fientje vond blauw en geel een mooie kleur en nam deze mee naar huis. Plot vielen de twee bussen verf op de grond! Maar.... de verf werd groen! Dat vond Fientje een mooie kleur voor haar kamer!
We mochten zelf ook toveren met gele en blauwe verf om onze groene bol van de rups te maken.Natuurlijk zijn we ook Valentijn niet vergeten! We mochten vertellen wie we heel graag zien! Natuurlijk was het voornamelijk mama, papa, broer(s), zus(sen), oma's en opa's maaaaar... Lukas zag Janne toch wel het liefste zei hij! :-D En ook de juf kreeg een hele dikke knuffel voor Valentijn! Ik gaf hen dan heel veel kusjes terug! Hopelijk hebben jullie ook veel kusjes gekregen en zijn de spaarpotjes weer gevuld!

Geen opmerkingen: